Μετωπική επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του νομοσχεδίου για την Υγεία.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε πρόχειρο και ανεδαφικό το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Υγεία  και ρώτησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό: «Τι ακριβώς βαφτίζετε μεταρρύθμιση; Την αλόγιστη επιβάρυνση των πολιτών;».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με αυτό το νομοσχέδιο προσθέτει δημοσιονομικά βάρη στους πολίτες που δεν τα αντέχει η ελληνική οικονομία, ενώ σχολίασε επικριτικά την απουσία του πρωθυπουργού από την αίθουσα ενώ εκείνος ήταν στο βήμα.

«Δεν πάτε τη χώρα μόνο πίσω. Την πάτε στο πουθενά. Εκεί που δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κανείς καλύτερος», είπε ο κ. Μητσοτάκης με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να αναδεικνύονται οι σημαιοφόροι στα             Δημοτικά με κλήρωση και πρόσθεσε: «Σας ενοχλούν αυτοί που τα καταφέρνουν. Αυτός που κρατάει τη σημαία δεν το κάνει από κίνητρο, αλλά του προσφέρεται ως επιβράβευση για την προσπάθεια που κάνει». Αναρωτήθηκε μάλιστα «Τι λένε οι ΑΝΕΛ για όλα αυτά;».

«Βάζετε την καρέκλα πάνω από το φιλότιμο; Που είναι ο κ. Καμμένος αυτήν την εβδομάδα της πυκνής νομοθετικής εργασίας, να μας πει αν συμφωνεί με αυτά τα ωραία τα οποία κάνετε;» πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν καταδικάζει όσα γίνονται στη Βενεζουέλα αυτές τις ημέρες. «Πραξικόπημα δεν είναι αυτό που κάνει ο Μαδούρο; Αλλά, βέβαια, ο Μαδούρο είναι το ίδιο πρόσωπο που θέλατε να κάνετε συνάντηση να σας υποστηρίξει στο σχέδιό σας να βγούμε από την Ευρωζώνη. Φοβάστε μήπως να πάτε κόντρα στο καθεστώς Μαδούρο γιατί φοβάστε αυτά που ξέρουν, και ότι δημόσια μπορούν να πουν για τις συνεννοήσεις που κάνατε μαζί τους; Θα τα μάθουμε όλα στην εξεταστική που θα κάνει η ΝΔ».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα