Μετ’ εμποδίων η δίκη του υιού Μιχαηλίδη για τα εξοπλιστικά

Από διακοπή σε διακοπή οδηγείται το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ενώπιον του όποιου διεξάγεται η δίκη του για την υπόθεση διακίνησης 10 εκατ. ευρώ για την προμήθεια των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR – M1. Τα χρήματα αυτά, κατά το βούλευμα, διακινήθηκαν μέσω εταιρείας του Μιχάλη Μιχαηλίδη με τελικό αποδέκτη τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο. Η δίκη ωστόσο αν και ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο δεν έχει ακόμη προχωρήσει, καθώς διακόπτεται συνεχώς λόγω κωλυμάτων που αντιμετωπίζουν δικηγόροι στην υπόθεση. Πλέον, η νέα συνεδρίαση του δικαστηρίου έχει οριστεί για την 1η Ιουλίου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης, ο γιος του Μιχάλης, ο πρώην νομικός σύμβουλος του Κράτους Αναστάσιος Σοφός αλλά και η σύζυγός του που εμφανίζεται ως συνδικαιούχος σε λογαριασμό. Κατηγορούμενος στην ίδια υπόθεση είναι και ο έμπορος όπλων Φουάντ Αλ Ζαγιάτ ο οποίος, ωστόσο, παραμένει καταζητούμενος για τις ελληνικές αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι ο Ντ. Μιχαηλίδης είχε εκδοθεί στην Ελλάδα έπειτα από αίτημα των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών. Τον πρώην υπουργό της Κύπρου έκαψε με τις καταθέσεις που είχε δώσει στο στάδιο της ανάκρισης ο Νίκος Ζήγρας, ο οποίος είναι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στις καταθέσεις του ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, έχει υποστηρίξει ότι οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά, εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος «μετέφερε τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα».
Ακόμη, ο Ν. Ζήγρας είχε υποστηρίξει ότι ο Ντίνος Μιχαηλίδης μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου. Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός της Κύπρου, που παραμένει προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, αρνείται το σε βάρος του κατηγορητήριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα