Μεϊμαράκης: «Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η προσάρτηση της Κριμαίας»

«Η προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία δεν μπορεί να γίνει δεκτή με κανέναν τρόπο», τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη σημερινή του συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας της Γεωργίας, Ιράκλι Αλασάνια, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως η Ελλάδα παρακολουθεί την πορεία της Γεωργίας και διαπιστώνει πως προχωρά στις μεταρρυθμίσεις με ταχείς ρυθμούς ενώ εκτίμησε πως μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα μπορέσει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της Εμπορικής Συμφωνίας Συνδέσεως και Ελευθέρου Εμπορίου μεταξύ Ε.Ε. και Γεωργίας. Ο κ. Μειμαράκης εκτίμησε πως η διαδικασία ένταξης της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ πρέπει να ολοκληρωθεί για να ενισχύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή, ενώ για την Κριμαία συμπλήρωσε πως πίστη του είναι ότι θα επικρατήσουν ο διάλογος και η ψυχραιμία προκειμένου να βρεθούν οι απαιτούμενες λύσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλασάνια ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής πως σκοπός της επίσκεψης του είναι η περαιτέρω διεύρυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη χώρα μας η οποία, όπως επισήμανε, υποστηρίζει πάντα την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα