Με Ίβιτς η «μαγική συνταγή» για τον τίτλο

Την απόφαση να δώσει την ευκαιρία στον Βλάνταν Ίβιτς έλαβε ο Ιβάν Σαββίδης, προχωρώντας στην ανακοίνωσή του αμέσως μετά την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και την εξασφάλιση του «εισιτηρίου» για τα προκριματικά του Champions League. Αν και το θέμα δεν έχει λήξει οριστικά, καθώς αναμένεται η απάντηση του άλλοτε Σέρβου ποδοσφαιριστή, θεωρείται δεδομένο ότι θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για τον ίδιο, αλλά και το σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Ο Ιβάν Σαββίδης έλαβε την απόφασή του μετά από αρκετή σκέψη και αφού πρώτα αξιολόγησε την εικόνα της ομάδας στη διάρκεια των play off. Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε ένα σοβαρό πρόσωπο. Δούλεψε στην προπόνηση, απομόνωσε ο,τιδήποτε δεν αφορούσε το αγωνιστικό κομμάτι και συγκεντρώθηκε με ρεαλισμό στην αποστολή του. Ο Βλάνταν Ίβιτς κατάφερε σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, να επαναφέρει την ηρεμία, να περάσει δικά του στοιχεία μέσα στην ομάδα και να εμπνεύσει τους παίκτες του.

Όλο το παρασκήνιο με Σάντος

Ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου του Βορρά» είναι άνθρωπος που δίνει ευκαιρίες. Ο διακαής του πόθος, ωστόσο, ήταν ο Φερνάντο Σάντος. Τι συνέβη και δεν ευοδώθηκαν οι μεταξύ τους επαφές; Πρώτα απ’ όλα, με τον έμπειρο Πορτογάλο κόουτς έγιναν απευθείας συναντήσεις. Ο Μίχελς ταξίδεψε στη χώρα της Ιβηρικής και μίλησε με τον Σάντος, αναλύοντας το πρότζεκτ της ομάδας και τους στόχους της. Ο Σάντος ανταποκρίθηκε θετικά, ωστόσο είχε ένα μεγάλο κόλλημα. Δεν μπορούσε να υπογράψει ή να ασχοληθεί με κάτι άλλο, εκτός από τη συμμετοχή της Εθνικής Πορτογαλίας στο Euro της Γαλλίας, το οποίο ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή

Ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε πάρα πολύ τον Σάντος, ενώ τα χρήματα δεν θα έπαιζαν κανέναν ρόλο, για καμία από τις δύο πλευρές. Δεν μπορούσε όμως, να περιμένει στα μέσα Ιουλίου, όταν θα ολοκλήρωνε τις υποχρεώσεις του ο Σάντος με την Πορτογαλία, για να στήσει την ομάδα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Έδωσε διορία λίγων ημερών στον Σάντος και όταν εκείνη παρήλθε και ο Πορτογάλος δεν ήταν έτοιμος, απέσυρε την πρότασή του.

Η εναλλακτική και το τσεκάρισμα στα play off

Η απόφαση για τον Βλάνταν Ίβιτς είχε ληφθεί από νωρίς. Όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι ο Ίβιτς διαθέτει κάτι ιδιαίτερο. Απέμενε να διαπιστωθεί στην πράξη αυτό, με την παρουσία και τα αποτελέσματα της ομάδας. Ο Ιβάν Σαββίδης εκτίμησε πολλά στοιχεία του νεαρού προπονητή. Ένα όμως ήταν αυτό που του έκανε τεράστια εντύπωση. Ο ρεαλισμός στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ. Το στυλ και η νοοτροπία του τύπου «ΠΑΟΚ είσαι» και «πάμε γιουρούσια» και ότι γίνει, εγκαταλείφθηκε. Αντιθέτως, ο Ίβιτς προσάρμοζε την τακτική του στις ανάγκες κάθε παιχνιδιού. Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, η προσαρμογή δεν αφορούσε τον εκάστοτε αντίπαλο, αλλά το παιχνίδι. Για παράδειγμα, στο τελευταίο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ δεν έπρεπε να χάσει. Η ομάδα παρατάχθηκε ακριβώς με αυτόν το στόχο. Πάνω στη συγκεκριμένη λογική κτίστηκε όλη η πορεία της στο τουρνουά των play off και για το λόγο αυτό η συνταγή βγήκε πετυχημένη.

Τι αλλάζει ενόψει Champions League

Η συμμετοχή στο Champions League δεν είναι εύκολη ούτε απλή διαδικασία. Στον ΠΑΟΚ το γνωρίζουν αυτό. Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε το «οκ» για την πραγματοποίηση μίας τεσσάρων μεταγραφών πρώτης γραμμής. Οι στόχοι είναι ένας τερματοφύλακας και από ένας παίκτης για κάθε γραμμή. Με τον προσανατολισμό της μεγάλης ευκαιρίας που παρουσιάζεται στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, το ρόστερ θα ενισχυθεί σε σημαντικό βαθμό, ώστε να είναι σε θέση να χτυπήσει ακόμη και τον τίτλο στην Ελλάδα. Ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου του Βορρά» έθεσε ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πιστεύει στον Ίβιτς, πιστεύει στον Μίχελ, πιστεύει στην ομάδα του και πιστεύει πως, τέσσερα χρόνια μετά, έχει βρει τη «μαγική συνταγή» που θα απογειώσει το σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα