Με αγάπη από την Κούβα στη Σερβία κατά του καρκίνου

Το κουβανέζικο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα CimaVax EGF, σύντομα θα αρχίσει να διατίθεται στη Σερβία. Το υπουργείο Υγείας της Σερβίας επιβεβαίωσε για την εφημερίδα “Βέτσερνιε Νόβοστι” ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την εισαγωγή του εμβολίου και το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο θα αρχίσει να διατίθεται στη σερβική αγορά.

Σύμφωνα με το AMΠΕ που επικαλείται το δημοσίευμα της εφημερίδας, επιτροπή του υπουργείου Υγείας, που επισκέφτηκε την Κούβα, ολοκλήρωσε πριν από δύο ημέρες τις συνομιλίες με το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας (CIMAB) στην Αβάνα και συμφωνήθηκε, οι πρώτες ποσότητες του εμβολίου να φτάσουν μέχρι τον Αύγουστο.

Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το υπουργείο είναι η αδιαφορία των φαρμακευτικών εταιρειών για την εισαγωγή του συγκεκριμένου εμβολίου, με δεδομένο ότι διατίθεται σε πολύ χαμηλή τιμή από την Κούβα και το περιθώριο κέρδους είναι μικρό.

Το υπουργείο Υγείας της Σερβίας, αναφέρει η “Βέτσερνιε Νόβοστι”, προκειμένου να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο προτίθεται να εντάξει το εμβόλιο στη λίστα των φαρμακευτικών παρασκευασμάτων ώστε να μπορεί να εισάγεται από κάθε εμπορική εταιρεία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα