“Με απ’ ευθείας ανάθεση σε συντοπίτη του Κοντονή”

Η «φωτογραφική» (όπως καταγγέλλεται ) υπουργική τροπολογία για την προμήθεια ηλεκτρονικών πλατφόρμων μέσω των οποίων θα γίνονται πλειστηριασμοί κατοικιών, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Όμως στο θέμα έδωσε νέες διαστάσεις ο Χάρης Θεοχάρης. Ο ανεξάρτητος βουλευτής υποστήριξε ότι σχεδιάζεται η απευθείας ανάθεση του σχετικού έργου σε συγκεκριμένο επιχειρηματία, συντοπίτη όπως είπε του αρμόδιου υπουργού Σταύρου Κοντονή.

«Άκουσα τον Πρωθυπουργό, όπως και εσείς, να μιλάει για Δημοκρατία, για Δημόσια Πανεπιστήμια, για έρευνα που κρατάει τους Έλληνες στη χώρα μας. Τον άκουσα λέει ότι βλέπει χαρούμενα πρόσωπα στην Παιδεία. Δεν τον άκουσα όμως να αποσύρει τις διατάξεις που κάνει τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους ιδιωτικού δικαίου για να γίνει κατάτμηση και απευθείας ανάθεση του έργου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στον συντοπίτη του υπουργού. Το νομοσχέδιο που κατατροπώνει τον ιδιωτικό τομέα, υπάγει στον ιδιωτικό δίκαιο τους συμβολαιογραφικούς συλλόγους. Αν χρειαστεί και άλλη ανάθεση, θα κάνετε και τους δικηγορικούς συλλόγους ιδιωτικού δικαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Σε ανακοίνωσή του ο κ. Κοντονής ισχυρίζεται ότι «η επιλογή εταιρείας που θα παρέχει το λογισμικό δεν αφορά το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά τους ίδιους τους Συμβολαιογραφικούς Συλλόγους που θα συνάψουν τις σχετικές συμβάσεις, ενώ δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, αφού αντισυμβαλλόμενο δεν είναι το υπουργείο Δικαιοσύνης».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα