«Με βοήθησε και με πίστεψε ο κόουτς!»

Ο Κώστας Φορτούνης αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα της Super League της περιόδου 2015-16. Ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς σάρωσε σε όλες τις κατηγορίες (γκολ και ασίστ) και στην ουσία ήταν ο στυλοβάτης της απίθανης πορείας του Ολυμπιακού, με τις 27 νίκες σε 29 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Σε δηλώσεις του στην εκδήλωση για τη βράβευσή του από το χορηγό του πρωταθλήματος, τη NOVA, απέδωσε τον τίτλο στον προπονητή του, Μάρκο Σίλβα, και γιατί τον πίστεψε και γιατί τον βοήθησε με τις οδηγίες του κατά τη διάρκεια της χρονιάς:

Είσαι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και αυτό το λένε ειδικοί και μη. Γύρνα λίγο το χρόνο πίσω: τι σκεφτόσουν στην αρχή της προετοιμασίας;

«Είχα πει και πέρσι πως ήθελα να κάνω καλή προετοιμασία για να είμαι έτοιμος. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ ώστε να είμαι σε όλη τη σεζόν παραγωγικός. Από ‘κει και πέρα έκανα πάρα πολύ καλή προετοιμασία. Ο προπονητής με βοήθησε πάρα πολύ. Μαζί με όλη την ομάδα κάναμε μία πάρα πολύ καλή σεζόν».

Γιατί είδαμε φέτος ένα διαφορετικό Κώστα Φορτούνη; Πίστευες περισσότερο στον εαυτό σου. Σου έβγαινε η δουλειά που έκανες στην προπόνηση;

«Όπως είπα και πριν, ο προπονητής πίστεψε πάρα πολύ σε εμένα. Εγώ πίστεψα στον εαυτό μου πάρα πολύ. Έβλεπα στο γήπεδο να μου βγαίνουν σχεδόν όλα. Αυτή η αυτοπεποίθηση που είχα μου έβγαινε και στις προπονήσεις, αλλά πιο πολύ στον αγώνα».

Και όλα αυτά ενώ διαδέχεσαι τον περσινό MVP που ήταν και αυτός παίκτης του Ολυμπιακού, τον Τσόρι Ντομίνγκεζ, ο οποίος αγωνίζεται στη δική σου θέση.

«Είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Παίζουμε στην ίδια θέση. Στις προπονήσεις ο καθένας προσπαθεί να δίνει τον καλύτερό του εαυτό, έτσι ώστε ο προπονητής να βγάζει τα κατάλληλα συμπεράσματα για να είμαστε καλοί στον αγώνα».

Πήρες και το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Γκολ ή ασίστ, τι προτιμάς, πέρα από τις νίκες του Ολυμπιακού που είναι το προφανές;

«Και τα δύο μου αρέσουν. Μακάρι να τα έχω και τα δύο σε υψηλά επίπεδα για να βοηθάω πιο πολύ την ομάδα μου. Το γκολ σε κάνει πάρα πολύ χαρούμενο. Αλλά και η ασίστ βοηθάει πολύ την ομάδα».

Από τα δικά σου φετινά γκολ, υπάρχει κάποιο που ξεχωρίζεις, για τη σημασία του ή επειδή σου άρεσε;

«Όλα τα γκολ είναι ιδιαίτερα. Αλλά μέσα στην Άρσεναλ το απευθείας κόρνερ που επιχείρησα να βάλω ήταν ένα ιδιαίτερο γκολ και συνδυάστηκε με μία πάρα πολύ μεγάλη νίκη».

Στο γκολ με την Καλλονή ξεγέλασες τον τερματοφύλακα σημαδεύοντας το πρώτο δοκάρι. Είναι κάτι που το κάνεις με επιτυχία.

«Ναι, προσπαθώ να το κάνω. Το δουλεύω στις προπονήσεις και μου βγαίνει μερικές φορές στο γήπεδο».

Αν σου έλεγα να διαλέξεις το δικό σου MVP, είτε από τον Ολυμπιακό είτε από άλλη ομάδα, ποιον θα διάλεγες;

«Σίγουρα, είναι πάρα πολλά παιδιά τα οποία έκαναν πολύ καλή σεζόν. Δε θέλω να αδικήσω κανέναν. Απλά εμένα μου αρέσει ο Μπεργκ, ο οποίος πιστεύω πως είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης. Αν και στην αρχή δεν έκανε καλή σεζόν, την ολοκλήρωσε με πολλά γκολ. Αυτό δείχνει τη μεγάλη αξία του».

Απέδειξες ότι μπορείς να γίνεις ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Η φετινή σεζόν σου προκαλεί έξτρα βάρος για την επόμενη;

«Όχι, μου αρέσει να παίρνω μεγάλα βάρη. Αυτό αποδεικνύει πως η ομάδα σε πιστεύει πάρα πολύ και περιμένει πάρα πολλά από εσένα. Θέλω να δουλέψω πάλι από την αρχή της προετοιμασίας και να είμαι το ίδιο καλός ή και ακόμα καλύτερος του χρόνου».

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος τερματοφύλακας που αντιμετώπισες;

«Ο Ρομπέρτο, ο Ρομπέρτο! Στις προπονήσεις είναι πάρα πολύ καλός. Έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα στην προπόνηση. Και γενικά μέσα στα αποδυτήρια είμαστε μία οικογένεια».

Που αφιερώνεις το βραβείο σου;

«Πρώτα από όλα το αφιερώνω στην οικογένειά μου, η οποία με βοηθάει πάρα πολύ. Και με έχει βοηθήσει ώστε να φθάσω σε αυτό το επίπεδο. Από ‘κει και πέρα, το αφιερώνω στην ομάδα και σε όλους τους συμπαίκτες μου».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα