“Με διαταγή Πούτιν η εκστρατεία επιρροής υπέρ του Τραμπ”

Με εντολή Πούτιν οι Ρώσοι χάκερς «έθαψαν» τη Χίλαρι Κλίντον. Αυτό αναφέρει η νέα έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, σχετικά με τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις που “δείχνει” τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, να διατάζει μία «εκστρατεία επιρροής» με στόχο τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία, όπως αναφέρεται στην έκθεση, αποσκοπούσε στην υπονόμευση της δημοκρατικής διαδικασίας και στην απαξίωση της υποψήφιας των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

«Θεωρούμε ότι Πούτιν και ρωσική κυβέρνηση εξέφρασαν μία σαφή προτίμηση προς την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ», προστίθεται, ενώ τονίζεται ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας προσπάθησε να αυξήσει τις πιθανότητες εκλογής του Ρεπουμπλικανού επιχειρηματία.

Τα ευρήματα της έκθεσης προξένησαν την έντονη αντίδραση του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρξει μία ισχυρή απάντηση προκειμένου να αποφευχθεί η επανάληψη τέτοιων φαινομένων.

«Πρέπει να λάβουμε μέτρα και να καταρτίσουμε μία ενεργή και αποτελεσματική στρατηγική εναντίον των κυβερνοεπιθέσεων» ανέφερε ενδεικτικά, ο γερουσιαστής Μαρκ Γουόρνερ.

Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε ότι «καμία κυβερνοεπίθεση δεν επηρέασε τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών» και ότι «δεν υπήρξε καμία νόθευση στις ηλεκτρονικές κάλπες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα