Με επίθεση κατά πάντων η «απολογία» Καμμένου

«Εμείς δεν έχουμε ούτε Τσοχατζόπουλους, ούτε τίποτα», τόνισε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο Πάνος Καμμένος. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε πως «ο γιος του κ. Παπαντωνίου είναι από τα νεώτερα στελέχη της ΝΔ. Να τους χαίρεστε».

Μιλώντας για τον Βασίλη Παπαδόπουλο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε πως τον ξέρει από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι ο πατέρας του φερόμενου ως μεσάζοντα στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία και ο ίδιος ο Βασίλης Παπαδόπουλος συμμετείχαν σε επιχειρηματική αποστολή με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1991 στη Ρωσία και μάλιστα εισέπραξαν 60 εκατομμύρια δραχμές. Όπως είπε μάλιστα ο δικηγόρος της οικογένειας Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ και τον κάλεσε να σηκώσει το… χέρι του. Η… μπάλα πήρε και τη Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο από τότε που ήταν αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας.

Συνεχίζοντας, σε υψηλούς τόνους, την ομιλία του ο Πάνος Καμμένος είπε ότι έλαβε απειλητικό για την οικογένειά του τηλεφώνημα και όταν έκανε άρση τηλεφωνικού απορρήτου βρήκε ότι το τηλεφώνημα έγινε από τον επιχειρηματία κ. Πατεράκη. «Νομίζετε ότι θα φοβηθούμε τους μπράβους και τα παραδεισένια λεφτά σας;», διερωτήθηκε σε μία προσπάθεια να πάει αλλού η συζήτηση. Χαρακτήρισε δε την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία «απολύτως νόμιμη και καθαρή», ενώ απευθυνόμενος στον πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «θέλετε να κατασκευάσετε σκάνδαλο».

Σε ό,τι δε αφορά τη διαφορά μεταξύ 300.000 βλημάτων και 100.000 βλημάτων ανέφερε πως η συμφωνία αφορούσε την πώληση 300.000 βλημάτων και αλλαγή αριθμού πυρομαχικών σε συμφωνία δεν υπάρχει. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας «στα όρια της εθνικής μειοδοσίας», ενώ υποστήριξε ότι ο ταξίαρχος τον οποίο επικαλέστηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ουδέποτε υπέβαλε αναφορά. «Υπεκλάπη από τον υπολογιστή του ένα έγγραφο» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως ο κ. Καμμένος κατέθεσε σειρά εγγράφων και πιστοποιητικών που σύμφωνα με τον ίδιο αφορούν τον Βασίλη Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της Σαουδικής Αραβίας, σημειώνοντας ότι εκείνο που ξέραμε ήταν πως ο Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε το Ριάντ και αυτό εξηγήθηκε πολλαπλώς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα