Με κλειστά χαρτιά στο Μαξίμου

Κλειστά κρατά τα χαρτιά του το ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο. Τόσο η κυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση ποντάρουν πολλά στις ψήφους των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την επόμενη ημέρα.
Στο Μαξίμου γα να πιάσουν τον μαγικό αριθμό 200, ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να ισχύσει από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, στην δε αξιωματική αντιπολίτευση για να μπλοκάρουν αυτό το ενδεχόμενο. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα όλα θα κριθούν από την Δημοκρατική Συμπαράταξη.
Και βέβαια στην Χαριλάου Τρικούπη κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους με την Φώφη Γεννηματά να λαμβάνει διακριτικές αποστάσεις τόσο από τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ είναι ενδεικτικό: “Η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, για να χρησιμοποιείται ως άλλη μια κίνηση αποπροσανατολισμού και αντιπερισπασμού από τον κ. Τσίπρα. Όταν με το καλό και με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος των ημερών καταλήξουν σε συγκεκριμένη πρόταση θα τοποθετηθούμε. Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού. Υπενθυμίζουμε ότι εμείς έχουμε παρουσιάσει και από το 2014 , αλλά και πρόσφατα τις απόψεις μας”.
Αποστάσεις
Στο μεταξύ η Φώφη Γεννηματά έλαβε αποστάσεις από τους δύο μεγάλους επιμένοντας στην εθνική στρατηγική για την έξοδο από τα μνημόνια. Χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Κινήματος ανέφερε:
“Η Ελλάδα βρίσκεται για 7ο χρόνο σε μνημόνιο όταν όλες οι χώρες με αντίστοιχα προβλήματα μπήκαν αργότερα και ήδη έχουν εξέλθει, και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. συμπεριφέρονται σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Παντού υπήρξε στοιχειώδης συνεννόηση εκτός από την Ελλάδα, όπου η Ν.Δ. είχε άλλη συνταγή και ο ΣΥΡΙΖΑ μαγική λύση. Το αποτέλεσμα της ανευθυνότητάς τους το πληρώνει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός και η νέα γενιά που μεταναστεύει.
Όποιος αρνείται και σήμερα τη συνεννόηση και την ανάγκη εθνικής γραμμής για κρίσιμα ζητήματα όπως το χρέος και τα πλεονάσματα προτάσσοντας το μικροκομματικό του συμφέρον προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στη χώρα και τους πολίτες της. Η πρόταση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά είναι πρόταση εξόδου από τα μνημόνια. Οι αντιπαραθέσεις για τα αυτονόητα είναι προάγγελος επιμήκυνσης της ταπεινωτικής εποπτείας της χώρας και κανένας δεν έχει αυτό το δικαίωμα, ούτε ο κ. Τσίπρας, ούτε ο κ. Μητσοτάκης”.
Μάλιστα σε σχόλιο της η Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με δήλωση του πρόεδρου της Ν.Δ. τόνισε: “Στο ΠΑΣΟΚ ακόμα γελάμε με αυτά που λέει η Νέα Δημοκρατία. Ο κ. Μητσοτάκης ακόμα και τώρα ονειρεύεται εκλογές. Για ποια εθνική γραμμή λοιπόν μας μιλάει;”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα