Με λιγότερες άδειες το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ

Ο υπουργός Επικρατείας απάντησε στην ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου σχετικά με το μέλλον της αγοράς στο μιντιακό τοπίο. Ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για μικρό αριθμό αδειών στην ιδιωτική τηλεόραση, διευκρινίζοντας: «Η διαφημιστική αγορά έχει μικρύνει, με αποτέλεσμα σήμερα τα κανάλια να έχουν ζημίες. Επομένως, μιλάμε για μικρό αριθμό αδειών, ώστε τα σχήματα που θα προκύψουν να είναι βιώσιμα».

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται στο Μαξίμου έχουν πάρει την απόφασή τους. Θα δημοπρατήσουν τρεις ή τέσσερις άδειες παρόχων περιεχομένου εθνικής εμβέλειας, με τη διάρκεια των αδειών να φτάνει έως τα δέκα έτη. Το νομοσχέδιο το οποίο ρυθμίζει το σύνολο του πεδίου των ιδιωτικών ΜΜΕ –με έμφαση στην αδειοδότηση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών– χωρίζεται σε δύο κεφάλαια, με το πρώτο να ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, και να προβλέπει διαγωνισμό για την εκχώρηση των αδειών ύστερα από προκήρυξη.

Ενώ στο δεύτερο γίνεται αναφορά σχετικά με θέματα ρύθμισης των θεμάτων ψηφιακής τηλεόρασης και διαχείρισης του φάσματος ψηφιακών συχνοτήτων και αποκλειστικός αρμόδιος είναι ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα