Με μηνύσεις απειλεί ο Θεόδωρος Ουσταμπασίδης

Με μηνύσεις απειλεί ο πρώην σύζυγος της συζύγου του Γιαννου Παπαντωνίου, Θεόδωρος Ουσταμπασίδης, όποιον εφεξής αναφερθεί στο όνομά του σε σχέση με την υπόθεση των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους Παπαντωνίου στην Ελβετία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Επειδή επανέρχεται στην επικαιρότητα η ίδια ιστορία με μένα και την πρώην σύζυγό μου, η οποία δεν γνωρίζω ποιους σκοπούς εξυπηρετεί, θα ήθελα να ενημερώσω όλους όσους ασχολούνται με το ζήτημα αυτό ότι κλήθηκα ήδη δύο φορές, ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών αρχών, όπου και κατέθεσα τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης που από καιρού απασχολεί την κοινή γνώμη. Εκεί τα είπα όλα, σεβόμενος το καθήκον της αληθείας. Δεν ανήκω στην «αυλή» κανενός, ούτε συνδέομαι, με κανένα, καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Στο μέλλον, κάθε αναφορά στο όνομά μου, από οποιαδήποτε πλευρά και αν γίνει, θα αποτελέσει αντικείμενο δικαστικής διαμάχης..».

Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι μια ημέρα πριν έγινε γνωστό ότι ο ανακριτής διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής υπέβαλλε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις Ελβετικές αρχές με το οποίο αιτείται το άνοιγμα 9 τραπεζικών λογαριασμών ή υπολογαριασμών της Σταυρούλας Κουράκου στην τράπεζα της Γενεύης.
Μέχρι στιγμής ήταν γνωστή στις δικαστικές αρχές η ύπαρξη ενός λογαριασμού 1,3 εκατ. ευρώ για τον οποίο η κ. Κουράκου είχε υποστηρίξει ότι επρόκειτο για χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί μαζί με τον πρώην σύζυγό της Θόδωρο Ουσταμπασίδη, για τα δύο παιδιά τους. Αργότερα όμως αναφέρθηκε πως εμβάσματα στον λογαριασμό είχαν αποστείλει το ζεύγος Κανδαλέπα, που είναι κουμπάροι του πρώην υπουργού. Οι ανακριτές μάλιστα ζητούν το άνοιγμα και των λογαριασμών του ζεύγους Κανδαλέπα, ενώ ήδη η κα Κουράκου έχει δώσει έγγραφη άδεια για το άνοιγμα των λογαριασμών της από τους ανακριτές.

Το έγγραφο για τη δικαστική συνδρομή με σκοπό το άνοιγμα των 9 λογαριασμών αποκάλυψε η εφημερίδα Real News σε βάρος τη οποίας ο κ. Παπαντωνίου αναφέρει πως θα υποβάλλει αγωγή καθώς, όπως λέει, δεν υπάρχουν 8 λογαριασμοί, αλλά ένας λογαριασμός, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, που είχε δημιουργήσει η σύζυγός του το έτος 2000. Η εφημερίδα, πάντως, με ανακοίνωσή της απάντησε ότι «οι αγωγές εναντίον της εφημερίδας μας ήταν στο πρόσφατο παρελθόν προσφιλής μέθοδος του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου και των συνεργατών του, στην προσπάθειά τους να μας φιμώσουν. Είναι προφανές ότι δεν μας πτοούν. Το ρεπορτάζ μας στηρίζεται γι’ άλλη μία φορά σε επίσημα έγγραφα, τα οποία και δημοσιεύουμε».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα