«Με νέα πρόσωπα για να αλλάξει τη Στερεά Ελλάδα»

«Αλλάζουμε στην καρδιά της Ελλάδας». Αυτό είναι το όνομα του συνδυασμού του Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος είναι το φαβορί για την επικράτηση στις περιφερειακές εκλογές στη Στερεά Ελλάδα.

Ο ίδιος, ένα φρέσκο πρόσωπο με εμπειρίες από την τοπική αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος Καρπενησίου, ήταν κατηγορηματικός στην παρουσίαση του συνδυασμού του: «Αλλάζουμε πρακτικές, αλλάζουμε νοοτροπία, αλλάζουμε ιδέες… Είναι η αρχή μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας να αλλάξουμε τον τόπο μας». Και φυσικά αυτή η φράση στάθηκε ικανή να προκαλέσει το νεανικό ενθουσιώδες κοινό που ήταν στο ακροατήριο.

Ο Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε και τους επικεφαλής της «ομάδας εργασίας», όπως χαρακτήρισε τον συνδυασμό του, δηλαδή τους πέντε αντιπεριφερειάρχες που είναι οι  Θύμιος Καραΐσκος στη Φθιώτιδα, Φανή Παπαθωμά στη Βοιωτία, Γιάννης Ράμος στη Φωκίδα, Φάνης Σπανός στην Εύβοια, Αριστείδης Τασιός στην Ευρυτανία.

Μιλώντας για την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών εξήρε τη διάθεσή τους να εργαστούν ομαδικά με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο και να υπερβούν τις όποιες πολιτικές  διαφορές. «Άνθρωποι καθαροί, με φρέσκιες ιδέες, που προέρχονται από την  αυτοδιοίκηση και έρχονται να προσφέρουν. Και αυτή είναι κοινή δέσμευση όλων μας», ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι ο πλούτος της ομάδας και η δύναμή της «είναι η ετερόκλητη σύνθεσή της». Διαβεβαίωσε ότι οι πέντε αντιπεριφερειάρχες θα είναι «πρώτοι μεταξύ ίσων» και δεσμεύθηκε πως με αντίστοιχα κριτήρια θα επιλεγούν και τα υπόλοιπα πρόσωπα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Οι προτεραιότητες

«Ο συνδυασμός μας, κι εγώ προσωπικά, βάζουμε τον πήχη ψηλά. Δεν ζητάμε απλώς τη στήριξή σας για να κάνουμε μία ρηχή και χωρίς έμπνευση διαχείριση. Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας, για να αλλάξουμε τον τόπο μας», είπε και έθεσε τις τρεις προϋποθέσεις:

# Να γκρεμίσουμε πολιτικά τείχη – συναίνεση και υπερβάσεις.

# Όχι κενές υποσχέσεις και κούφια λόγια αλλά κοστολογημένο και με σαφείς προτεραιότητες πρόγραμμα.

# Δημιουργική και αποτελεσματική ομάδα εργασίας.

Περιέγραψε το κρίσιμο ζητούμενο για την περιφέρεια: να διαχειρίζεται τους πόρους της με διαφάνεια και δικαιοσύνη και θα επιλέγει τις δράσεις της, όχι με βάση των αριθμό των ψήφων που αποφέρουν, αλλά με τον αριθμό των θέσεων εργασίας που δημιουργούν.

Για την έκβαση της πολιτικής μάχης σημείωσε: «Για εμάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στις εκλογές του Μαΐου θα κονταροχτυπηθούν ο φόβος για το σήμερα με την ελπίδα για το αύριο. Η αισιοδοξία με τη μιζέρια και η αλλαγή με τη στασιμότητα. Εμείς θα εκφράσουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία, την αλλαγή. Τη δράση και τη δημιουργία. Ονειρευόμαστε αλλά δεν ονειροβατούμε. Και ξέρω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μία νέα αρχή. Γι’ αυτό, σας καλώ όλους να έρθετε κοντά μας. Να αλλάξουμε όλα αυτά που μας ενοχλούν. Να αλλάξουμε, στην Καρδιά της Ελλάδας».

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι ο ίδιος αλλά και όλοι στον συνδυασμό του θα σταθούν με αξιοπρέπεια στον δημόσιο διάλογο, παρά την προσπάθεια που γίνεται να πληγεί με «ψέματα, συκοφαντίες, φθηνά επιχειρήματα. Τις ρήξεις, τις συγκρούσεις, τον τσαμπουκά, τα κρατάμε για την επίλυση των προβλημάτων»,  κατέληξε καταχειροκροτούμενος.

Ανακοίνωσε τους αντιπεριφερειάρχες του ο Β. Αποστόλου

Τους αντιπεριφερειάρχες του παρουσίασε ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βαγγέλης Αποστόλου. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Αποστόλου: «Για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας έχουμε επικεφαλής τον Γεωπόνο και Περιφερειακό Σύμβουλο Νίκο Στουπή, στέλεχος της αριστεράς στους φοιτητικούς αγώνες, με σημαντική παρουσία και συμβολή στους αγώνες του περιβαλλοντικού κινήματος στην Εύβοια, στο αγροτικό κίνημα, και σημαντική πολιτική παρουσία στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην Περιφερειακή Ενότητα της Φθιώτιδας με τον Δημήτρη Τιμπλαλέξη. Εκπαιδευτικός, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας και εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ. Υπήρξε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας, αντινομάρχης Φθιώτιδας και πρόεδρος στο τωρινό περιφερειακό συμβούλιο. Ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, να συνδράμει στη νέα πορεία που επιχειρούμε στα πολιτικά μας πράγματα στην Περιφέρεια.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας είναι ο εκπαιδευτικός και συνδικαλιστής Νίκος Θηβαίος, για χρόνια στέλεχος της αριστεράς με σταθερά πορεία στα αυτοδιοικητικά πράγματα και επί 4 τετραετίες Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στη Λιβαδειά με τον αείμνηστο Χρήστο Παλαιολόγο.

Στην περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας έχουμε επικεφαλής τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό, Γιάννη Αγγελέτο. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Ιτέας με σημαντική εμπειρία στους αυτοδιοικητικούς αγώνες, στέλεχος της αριστεράς σε δύσκολους καιρούς με εμπειρία στην Διοίκηση, στη διαχείριση των τεχνικών έργων και υποδομών με την επαγγελματική του ιδιότητα.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας έχουμε επικεφαλής τον συνδικαλιστή και αγωνιστή της αριστεράς Θωμά Κότσια, ένα άνθρωπο της Ευρυτανικής Γης με πλούσια πολιτική και συνδικαλιστική δράση, ένα ανιδιοτελή άνθρωπο που κοσμεί το ψηφοδέλτιό μας».

Με αντιμνημονιακό λόγο ο Θ. Γιαννόπουλος

Σε αντιμνημονιακούς τόνους κινείται ο αντάρτης της Ν.Δ. και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Γιαννόπουλος, ο οποίος μετείχε σε σύσκεψη στο δημαρχείο Αταλάντης κατόπιν προσκλήσεως του δημάρχου Νικολάου Λιόλιου, με όλους τους φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Λοκρίδος, για να αποτραπεί η δρομολόγηση του κλεισίματος του υποκαταστήματος ΙΚΑ Αταλάντης.

Ο Θ. Γιαννόπουλος στη συνέχεια δήλωσε: «Με το πνεύμα της αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών και μετά το κλείσιμο των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ σε Λάρυμνα και Μαλεσίνα, έρχεται η σειρά της Αταλάντης.

Πρόκειται για διάλυση όλων των υπηρεσιών, που πραγματοποιείται δήθεν με γνώμονα την οικονομία στο πλαίσιο της δημοσιονομικής προσαρμογής, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ταλαιπωρία των πολιτών που θα αναγκάζονται να μετακινούνται για τα καθημερινά προβλήματά τους πάνω από 200 χλμ. και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του Ι.Κ.Α. Αποτελεί φαίνεται η σύμπτυξη αυτή το πρόσχημα για απολύσεις και παραιτήσεις, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, που πρόθυμα οι αρμόδιοι υπουργοί εξυπηρετούν».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα