Με οδηγό το… Champions League ο Ολυμπιακός!

Με οδηγό τις εμφανίσεις της ομάδας στους ομίλους του Champions League, απέναντι σε σαφώς ισχυρότερους αντιπάλους, θα αγωνιστεί ο Ολυμπιακός κόντρα στην ουκρανική Ντνίπρο, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Τσόρι Ντομίνγκεζ.

Η αποστολή των «ερυθρόλευκων» αναχώρησε για την Ουκρανία, όπου την Πέμπτη (19/2, 20:00 ώρα Ελλάδος) θα αναμετρηθεί με την Ντνίπρο, στο πλαίσιο της φάσης των «32» του Europa League. Οι πρωταθλητές Ελλάδος θέλουν να πραγματοποιήσουν το πρώτο καθοριστικό βήμα και να μεταφέρουν την πρόκριση στο «Γ. Καραϊσκάκης», από το οποίο δεν κατάφερε να περάσει καμία ομάδα στο φετινό Champions League.

Η αισιοδοξία είναι διάχυτη, αλλά και η αγωνία για το σχετικά άγνωστο που θα συναντήσουν απέναντι στην ουκρανική ομάδα. Ο Τσόρι Ντομίνγκεζ εμφανίστηκε μετρημένος στις δηλώσεις του, κάνοντας λόγο για την καλύτερη δυνατή προσπάθεια. Αναλυτικά όσα είπε ο Αργεντινός στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»:

«Ναι, ίσως αποτελέσει πρόβλημα η χαμηλή θερμοκρασία. Δεν είναι κάτι που θα είναι υπέρ μας. Δεν θα σκεφτόμαστε, όμως, τον καιρό και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Εκείνοι θα ανυπομονούν α παίξουν ξανά. Και εμείς έχουμε διαφορές στην ομάδα μας. Έχουμε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Θα το προσπαθήσουμε, επειδή ξέρουμε ότι υπερασπιζόμαστε έναν σύλλογο με μεγάλη ιστορία και βαριά φανέλα. Θα παλέψουμε για το καλύτερο στο αυριανό παιχνίδι».

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα, αναμένεται να ακολουθήσει… δύο τακτικές. Αρχικά, στο πρώτο ημίχρονο θα επιδιώξει μία σφικτή αμυντική διάταξη, προκειμένου να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να μεταφέρει το άγχος στους Ουκρανούς. Στην επανάληψη θα επιδιώξει να κτυπήσει στην επίθεση, αξιοποιώντας τα κενά που ενδεχομένως να δημιουργηθούν στην αντίπαλη άμυνα, αν οι γηπεδούχοι επιχειρήσουν να αγωνιστούν πιο ανοικτά. Σε κάθε περίπτωση, ο Πορτογάλος θα ζητήσει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ενώ λόγω και των καιρικών συνθηκών, θα χρησιμοποιήσει τους παίκτες που βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, καθώς η σωματική αντοχή θα παίξει σημαντικό ρόλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα