Με Παντοάν ως υποψήφιο πρωθυπουργό το Δημοκρατικό κόμμα στις ιταλικές εκλογές

Ο Πιερ Κάρλο Παντοάν, υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Τζεντιλόνι θα είναι τελικά ο υποψήφιος πρωθυπουργός του Δημοκρατικού κόμματος του Ματέο Ρέντσι.

Ο κ. Παντοάν αποδέχθηκε την πρόταση του Ρέντσι και θα ηγηθεί του Δημοκρατικού Κόμματος στις εκλογές της 4ης Μαρτίου, στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα για να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις και να κερδίσει κι αυτή την εκλογική μάχη. Ο υπουργός Οικονομικών δεν ανήκε σε κανένα κόμμα όταν εισήλθε στην κυβέρνηση το 2014, ενώ είχε δηλώσει πως θα ήθελε να επιστρέψει στην πανεπιστημιακή κοινότητα μετά τις επερχόμενες εκλογές. Ωστόσο, στελέχη του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος (PD) που εκτιμούν την ήρεμη, μετρημένη προσέγγισή του θεώρησαν ότι θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος στον αγώνα τους να αντιστρέψουν τα δημοσκοπικά ποσοστά τους που βρίσκονται σε κάθοδο. «Ελπίζω να συνεχίσει να βοηθά τη χώρα του. Η βοήθειά του προς εμάς ήταν πολύτιμη», τόνισε ο αρχηγός του PD, Ματέο Ρέντσι, σε συνέντευξή του.

Ο Παντοάν έχει σχολιαστεί θετικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους χειρισμούς του σε μια δουλειά που συχνά τον έφερνε σε αντίθεση με αξιωματούχους της ευρωπαϊκής επιτροπής καθώς αναζητούσε διανομή του προϋπολογισμού για τη χρεωμένη Ευρώπη. Σημειώνεται ότι κατά τη θητεία του η Ιταλία εξήλθε από τη χειρότερη ύφεση που γνώρισε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τη στιγμή που η ανεργία ήταν πολύ υψηλή. Αυτοί που του ασκούν κριτική, ισχυρίζονται πως η οικονομία της Ιταλίας ακόμα βρίσκεται ανάμεσα στις χειρότερες της Ευρώπης και πως ο ίδιος έχει αποτύχει στο να σταματήσει τα αυξανόμενα επίπεδα χρέους της χώρας. 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα