Με σούπερ Γιούση η ΑΕΚ 3-2 στην Καλλιθέα

Ο Μανόλο Χιμένεθ του έδωσε την ευκαιρία και ο Χρήστος Γιούσης την άρπαξε απ’ τα… μαλλιά, φέρνοντας τον εαυτό του σε πρώτο πλάνο στην εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ στην Καλλιθέα με 3-2.

Πραγματοποιώντας ονειρεμένο ντεμπούτο ο 18χρονος έβαλε δύο γκολ με το δεύτερο να είναι εκείνο που διαμόρφωσε και το τελικό σκορ. Αποθεώθηκε όπως ήταν λογικό από τον κόσμο της Ένωσης, ενώ τον χειροκρότησαν και οι γηπεδούχοι.

Ήταν ευχάριστο να βλέπει κανείς τόσους νεαρούς ποδοσφαιριστές και από τις δύο ομάδες. Τα πιτσιρίκια της ΑΕΚ πήγαν καλά με τον Βλαχομήτρο να μπαίνει στους διακριθέντες, ενώ αρκετά προσπάθησε και ο Γιακουμάκης, ο οποίος φάνηκε πολύ να θέλει ένα γκολ. Δεν το βρήκε, αλλά έστω κι έτσι η ομάδα του έκανε το 3×3 στον θεσμό του Κυπέλλου.

Από την άλλη, δεν απέφυγε ούτε σε αυτό το ματς την ήττα η Καλλιθέα, η οποία ήταν ούτως ή άλλως αποκλεισμένη. Έβγαλε, όμως, καλό πρόσωπο και παρά το επιθετικό της πρόβλημα, έβαλε δύο γκολ στην πρωτοπόρο της Σούπερ Λίγκας. Είχε κάποιες εκλάμψεις ο Ταλέντο, ο Παπαγγελής έδειξε κάποια καλά στοιχεία, ενώ αρκετά προβλήματα είχε ο Συριόπουλος.

Τις διαθέσεις της από τα πρώτα λεπτά έδειξε η ΑΕΚ. Βγήκε μπροστά για να βρει ένα γρήγορο γκολ και δεν της πήρε πολύ. Μόλις στο 8′ από κόρνερ του Κλωναρίδη ο Τζανετόπουλος έκανε το 0-1, το οποίο πάντως δεν άλλαξε κάτι στον τρόπο που αντιμετώπιζαν οι δύο ομάδες το ματς και στη συνέχεια.

Η ΑΕΚ εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και την ίδια διάθεση. Πίεζε ψηλά και αυτό έκανε πολύ δύσκολο το έργο της Καλλιθέας, η οποία αδυνατούσε να βγάλει σωστά την μπάλα από την περιοχή της. Το αποτέλεσμα ήταν να κάνουν οι παίκτες της εύκολα λάθη και να περιορίζονται σε ρόλο άμυνας σταθερά.

Και στα επόμενα λεπτά απείλησε η Ένωση με τον Γιακουμάκη, ενώ στο 3-0′ έγινε το 0-2. Σκόρερ ο Γιούσης με ωραία ατομική προσπάθεια. Αμέσως μετά, όμως, ήρθε η αντίδραση των γηπεδούχων. Δεν είχαν φανεί απειλητικοί έως τότε, όμως, στο 32′ μείωσαν με τον Παπαγγελή σε 1-2 σε φάση που ξεκίνησε με τον Μήλιο να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα.

Κάπου εκεί φάνηκε να μην πατά καλά η ΑΕΚ. Βγήκε και ο Λαμπρόπουλος αναγκαστικά, γύρισε πίσω ο Τζανετόπουλος και χάθηκαν οι ισορροπίες. Ο τελευταίος υπέπεσε σε πέναλτι στο 37′ και ένα λεπτό μετά ο παίκτης που το κέρδισε, ο Ταλέντο, ήταν εκείνος που ισοφάρισε σε 2-2.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε τόσα γκολ, αλλά φάσεις υπήρχαν. Οι παίκτες της ΑΕΚ, άλλωστε, έδειξαν πως δεν θα το παρατήσουν και θα ψάξουν τη νίκη. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι πολλοί είχαν κίνητρο να δείξουν στον Μανόλο Χιμένεθ ότι αξίζουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Με τον Γιούση στο 53′ απείλησαν για πρώτη φορά μετά την ανάπαυλα οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν και κάποιες ακόμη καλές φάσεις στη συνέχεια με πιο χαρακτηριστική το δοκάρι του Γιακουμάκη στο 67. Το έψαχνε πολύ το γκολ ο πρώην φορ του Πλατανιά, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η ΑΕΚ ανέβασε την πίεσή της θέλοντας να βρει το γκολ της νίκης, οι παίκτες της σούταραν σε κάθε ευκαιρία και τελικά το 2-3 έγινε στο 77′. Σκόρερ ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης Γιούσης με ωραίο διαγώνιο σουτ. Τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικά με την Ένωση να κατεβάζει ταχύτητα εντελώς και τους γηπεδούχους να μην μπορούν να βγάλουν αντίδραση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο ημίχρονο έπεσε η τάση του ρεύματος σε δύο από τους τέσσερις προβολείς και έτσι όλο το δεύτερο μέρος έγινε στο… ημίφως, αφού δεν δούλευε και η γεννήτρια. Έχουμε δει και χειρότερα, βέβαια, στο συγκεκριμένο γήπεδο, στο οποίο δεν υπήρχε καν ρεύμα φέτος σε αγώνα πρωταθλήματος Β’ Εθνικής με την Παναχαϊκή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν οι δημοσιογράφοι.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Μαρσέλο Τροΐζι): Κορωνάκης, Βαλμάς, Ντιακιτέ, Συριόπουλος, Παπαγγελής, Καντέ, Μίγγος, Μάκο (46′ Μαραθωνίτης), Μήλιος (79′ Κερασίδης), Ταλέντο (86′ Α. Γαρδικιώτης), Σμυρλής.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Λαμπρόπουλος (37′ λ. τρ. Αϊντάρεβιτς), Τσιγκρίνσκι, Γιαννούτσος, Γιούσης, Βινίσιους, Τζανετόπουλος, Κονέ (46′ Γκάλο), Κλωναρίδης, Βλαχομήτρος (70′ Μπακασέτας), Γιακουμάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα