Με σπασμένα φρένα στον κατήφορο ο Παναθηναϊκός

Έχασε και σε… στεγνό τερέν 3-2 από τον Λεβαδειακό με τα χέρια κάτω

Πόσο πιο κάτω θα πάει πια ο Παναθηναϊκός; Το μαρτύριο για το τριφύλλι δεν έχει τελειωμό. Η ταπεινωτική ήττα 3-2 με τα χέρια κατεβασμένα από τον Λεβαδειακό στην Βοιωτία, δείχνει πως τα χειρότερα δεν έχουν έλθει για την Αθηναϊκή ομάδα.

Όχι γιατί ο Λεβαδειακός για πρώτη φορά στην ιστορία του πέτυχε τρία τέρματα απέναντι στους «πράσινους», ούτε γιατί το σκορ ήταν 3-0 στο 50΄, αλλά γιατί αυτός ο Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων πλέον φαίνεται πως έχει μόνο την φανέλα.

Αυτή τη φορά δεν υπήρχε… παγοδρόμιο, ούτε… πισίνα για το τριφύλλι προκειμένου να δικαιολογήσει την τραγική αγωνιστική του εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια ενός ακόμη εκτός έδρας ματς τη φετινή περίοδο. Όλα ήταν… στεγνά στη Λιβαδειά, εκτός από τα μυαλά των παικτών του Παναθηναϊκού.

Το αποψινό ματς ξεκίνησε όπως προβλεπόταν από το 9’16’’, οπότε και είχε διακοπεί το Σάββατο λόγω των καιρικών συνθηκών, και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον Παναθηναϊκό, όταν ο Κουλιμπαλί έβγαλε συστημένη σέντρα από δεξιά προς τον Δώνη, που με τρομερό γυριστό έστειλε τη μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Επασί (18’).

Ό,τι δεν κατάφερε ο Δώνης, ωστόσο, το έκανε πράξη ο Φαβάρο για λογαριασμό του Λεβαδειακού τρία λεπτά αργότερα (21’), ανοίγοντας το σκορ με καρφωτή κεφαλιά, μετά από καλοχτυπημένο κόρνερ του Γιουσούφ (1-0).

Το γκολ του Λεβαδειακού άλλαξε άρδην τη ψυχολογία των δύο ομάδων και οι γηπεδούχοι, αφού απείλησαν με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο στο 36’ που πέρασε άουτ, χτύπησαν για δεύτερη φορά στο 37’. Ο Κουλιμπαλί γλίστρισε και έχασε τη μπάλα από τον Μητρόπουλο που έδωσε στον Γιουσούφ, που πέρασε εύκολα τον Κολοβέτσιο και με άπιαστο φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή «έγραψε» το 2-0 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια των γηπεδούχων.

Οι «πράσινοι» απείλησαν ξανά στο 40’ μετά από σέντρα του Οικονόμου που έδιωξε ασταθώς ο Επασί, όμως, το ψηλοκρεμαστό σουτ που επιχείρησε ο Κουλιμπαλί πέρασε πάνω από την εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός κατάφερε να πετύχει και τρίτο τέρμα στο 50’, όταν μετά από έμμεσο φάουλ στο ύψος της μικρής περιοχής και αλλεπάλληλα σουτ στα σώματα, η μπάλα έφτασε στον Μητρόπουλο που με «ξερό» σουτ διαμόρφωσε το 3-0.

Στο 75’ ο Χατζηγιοβάνης έκανε «ποδιά» στον Αντιλέχου και φάνηκε να ανατρέπεται εντός περιοχής, αλλά ο διαιτητής Ευαγγέλου άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί, αλλά στο 76’ ο Δώνης βρήκε τον Χίλιεμαρκ που έκοψε ιδανικά τη μπάλα στον Λουντ που πλάσαρε στα δίχτυα μειώνοντας σε 3-1.

Στο 78’ ο Κουλιμπαλί σέντραρε από δεξιά, ο Τσαμπούρης απομάκρυνε με το κεφάλι, η μπάλα στρώθηκε στον Λουντ που πλάσαρε όμως πάνω απ΄ τα δοκάρια.

Στο 94’ ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε σέντρα μέσα στην περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο απλωμένο χέρι του Ντιόγκο και ο διαιτητής Ευαγγέλου καταλόγισε σωστά πέναλτι. Ο Βιγιαφάνιες το εκτέλεσε εύστοχα και μείωσε το σκορ σε 3-2.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζ. Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Αντιλέχου, Φαβάρο, Μητρόπουλος (90’ Καλτσάς), Ομπιορά (85’ Νιάσε), Γιακουμάκης (88’ Ντιόγκο), Σουμπίνιο, Γιουσούφ, Μαρκόφσκι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος (55’ Ινσούα), Οικονόμου, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (λ.τ. 29’ Χατζηγιοβάνης), Αλτμαν (54’ Χίλιεμαρκ), Δώνης.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα