Με Στάνκογλου και Λούλη ξεκινούν οι παραστάσεις στην Επίδαυρο

Με Γιάννη Στάνκογλου και Χρήστο Λούλη ανοίγει η αυλαία στο φεστιβάλ Επιδαύρου. Ο Στάνκογλου ως Ετεοκλής στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ενώ ο Χρήστος Λούλης ως Ιάσων στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου.

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου και Σάββατο 1 Ιουλίου ανεβαίνει στο Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου η επιτυχημένη παράσταση του ΚΘΒΕ «Επτά επί Θήβας» που έκανε πρεμιέρα το περσινό καλοκαίρι.

Το «Επτά επί Θήβας» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του διεθνούς φήμης Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις και σε μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα. Ο Γιάννης Στάνκογλου ερμηνεύει τον ρόλο του Ετεοκλή, η Κλειώ Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτου την Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκας τον Άγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης τον Κήρυκα, ο Γιώργος Παπανδρέου τον Πολυνείκη και μαζί τους ένας 14μελής χορός ηθοποιών.
Η σύγκρουση των δύο γιων του Οιδίποδα είναι το θέμα των «Επτά επί Θήβας». O Ετεοκλής και ο Πολυνείκης κατέληξαν να βρίσκονται ο ένας απέναντι στον άλλο στην έβδομη πύλη. Ο Ετεοκλής είναι ο μοναχικός κεντρικός ήρωας της τραγωδίας. Η Θήβα βρίσκεται σε ασφυκτική κατάσταση πολιορκίας κι εκείνος προσπαθεί να οργανώσει την αντεπίθεση, σε μια μάχη καταδικασμένη να καταλήξει χωρίς πραγματικό νικητή.

Ο Χρήστος Λούλης

Τις ίδιες ημερομηνίες το Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου εγκαινιάζεται με μία πρωτότυπη Μήδεια, με τρεις άνδρες να ερμηνεύουν όλους τους ρόλους του έργου. Ο Δημήτρης Καραντζάς σκηνοθετεί τους Γιώργο Γάλλο, Χρήστο Λούλη και Μιχάλη Σαράντη. Η παράσταση επιχειρεί να ανασύρει και να τοποθετήσει το ζήτημα «Μήδεια» στο επίκεντρο.
Τρεις άντρες βρίσκονται πάνω στη σκηνή προκειμένου να αναρωτηθούν, να επανεξετάσουν, να επιχειρήσουν να δώσουν απαντήσεις στον «θρύλο» της Μήδειας από αντρική σκοπιά. Η παράσταση επανέρχεται στο έργο για να θέσει όλα αυτά τα ζητήματα σε έναν πάγκο ανατομικής μελέτης της ρυθμολογίας και της επιχειρηματολογίας του, σε μια «ψιθυριστή» παράσταση που προσπαθεί να αγγίξει το «σύμπτωμα» της Μήδειας.

Παίζουν: Γιώργος Γάλλος (Μήδεια), Χρήστος Λούλης (Ιάσων, Κρέοντας, Παιδαγωγός, Αιγέας,), Μιχάλης Σαράντης (Χορός, Άγγελος, Τροφός)

Η παράσταση παρουσιάζεται με αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα