Με σύστημα… αντί – Μέσι ο Σιμεόνε!

Η ικανότητα του Ντιέγκο Σιμεόνε να προσαρμόζει τα πλάνα του στον εκάστοτε αντίπαλο και να αδρανοποιεί το σύστημά του, επιβάλλοντας τον δικό του τρόπο παιχνιδιού, αποτελεί το μεγάλο όπλο της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Το Σάββατο (17/5), οι «ροχιμπλάνκος» θα τεθούν αντιμέτωποι με τη μεγάλη πρόκληση της… κατάκτησης του πρωταθλήματος, κόντρα στην αειθαλή Μπαρτσελόνα, στο κατάμεστο από δεκάδες χιλιάδες οπαδούς, Καμπ Νου. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε έχει επικεντρώσει όλη του την προσοχή στο σχεδιασμό της τακτικής του. Του αρκεί και η ισοπαλία. Μόνο με ήττα χάνει το πρωτάθλημα κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια του. Το σπουδαίο ματς πλησιάζει, η αγωνία κτυπάει κόκκινο, αλλά ο Σιμεόνε είναι υποχρεωμένος να παραμείνει ψύχραιμος και να καταλήξει στις καλύτερες επιλογές.

Ο τεχνικός των «ροχιμπλάνκος» φαίνεται να καταλήγει στα πλάνα του. Βασικός άξονας της τακτικής του, θα είναι ο περιορισμός του Λιονέλ Μέσι. Ο Σιμεόνε πιστεύει ότι ολόκληρη η Μπαρτσελόνα κινείται γύρω από τον Αργεντινό. Μπορεί την τρέχουσα περίοδο να αντιμετώπισε πληθώρα προβλημάτων, μπορεί να μην παρουσιάζεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά ακόμη και έτσι, πέτυχε 28 γκολ στο πρωτάθλημα και αποτελεί τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για κάθε αντίπαλη άμυνα.

Ο τεχνικός της Ατλέτικο δουλεύει καθημερινά για πολλές ώρες ειδικά με τους αμυντικούς του. Η πρώτη άσκηση αφορά τους αμυντικούς που αναμένεται να αγωνιστούν στην ενδεκάδα (Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φελίπε). Ο Σιμεόνε τους ζητούσε να μην αφήνουν κενούς χώρους και να παίζουν από κοντά τους παίκτες που βγαίνουν από πίσω, για να σουτάρουν. Η δεύτερη άσκηση αφορά στους μέσους και συγκεκριμένα τους Γκάμπι, Τιάγκο και Μάριο Σουάρεζ, οι οποίοι θα αναλάβουν να «κλειδώσουν» σε συγκεκριμένο χώρο τον Λιονέλ Μέσι και να μην του αφήνουν περιθώριο ούτε για… ανάσα! Μάλιστα, εφάρμοσε ειδική άσκηση, προκειμένου να περιορίσει τον Αργεντινό ακόμη και όταν ξεκινάει την προσπάθειά του από πίσω, διανύοντας 40 μέτρα απόσταση, μέχρι να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα!

Όλα αυτά βέβαια, όπως γνωρίζει πολύ καλά και ο Σιμεόνε, γεννιούνται στο μυαλό, σχεδιάζονται στο χαρτί, δοκιμάζονται στην προπόνηση, αλλά στο γήπεδο τα πράγματα διαφέρουν. Όπως και να έχει, η μεγάλη αναμέτρηση του Καμπ Νου αναμένεται να προσφέρει τεράστιες συγκινήσεις στους ποδοσφαιρόφιλους όλου του κόσμου…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα