Με την πλάτη στον τοίχο ο Ντάισελμπλουμ – Παίζει το πολιτικό του μέλλον στις ολλανδικές βουλευτικές εκλογές

Με την πλάτη στον τοίχο είναι ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, o οποίος παίζει το πολιτικό του μέλλον στις εκλογές που θα γίνουν στην Ολλανδία στις 15 Μαρτίου. Το Εργατικό Κόμμα του υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας και προέδρου του Eurogroup  κινδυνεύει με πανωλεθρία, αφού έρχεται σταθερά τρίτο στις δημοσκοπήσεις και με μειωμένα ποσοστά σε σχέση με τις εκλογές του 2012, ενώ μία ατομική κακή επίδοση του Ντάισελμπλουμ στις κάλπες της 15ης Μαρτίου 2017 πιθανότατα θα του στοιχίσει το χαρτοφυλάκιο και ταυτόχρονα την προεδρία στο Eurogroup.

«Είμαι αισιόδοξος, είχαμε σκαμπανεβάσματα, θα πρέπει απλά να συνεχίσουμε τον αγώνα», λέει ο Ντάισελμπλουμ, οποίος βρίσκεται στην τρίτη θέση της λίστας των υποψηφίων του Εργατικού Κόμματος.

Σχεδόν όλα τα ολλανδικά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των Φιλελευθέρων και των Εργατικών, έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ακροδεξιό Γκέεερτ Βίλντερς, του Κόμματος της Ελευθερίας, ο οποίος προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις.

Πάντως η ατζέντα του Βίλντερς έχει ήδη κερδίσει, αφού όλα τα κόμματα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τάσσονται υπέρ ενός μεταναστευτικού ελέγχου.

Το Κόμμα της Ελευθερίας του Βίλντερς αναμένεται να έλθει πρώτο και να καταλάβει τις 29 από τις 150 έδρες του Κοινοβουλίου σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Δεύτεροι με 25 έδρες έρχονται οι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Rutte και ακολουθούν οι Εργατικοί του Dijsselbloem με μόλις 12 έδρες από τις 38 που διαθέτουν σήμερα στην ολλανδική Βουλή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα