Με τον πρέσβη της Κίνας συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συνάντηση με τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Τζόου Σιαολί (Zou Xiaoli) είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο προετοιμασίας της παρουσίας του  στην 82η ΔΕΘ, στην οποία τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το αμοιβαίο ενδιαφέρον για ενδυνάμωση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας- Κίνας, «η οποία, ως γνωστόν, εγκαινιάσθηκε επί ημερών κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Κατά την συνάντηση οι κ. Μητσοτάκης και Σιαολί αντάλλαξαν απόψεις για τις προοπτικές της διμερούς συνεργασίας, με έμφαση στην ενέργεια, τη ναυτιλία, τον τουρισμό, τον πολιτισμό και το εμπόριο τροφίμων. Οι δύο άνδρες χαρακτήρισαν επίσης σημαντική εξέλιξη την επικείμενη έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας- Πεκίνου, ενώ με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης του Τζόου Σιαολί στο Σουφλί, υπογραμμίσθηκαν και οι δυνατότητες ανάπτυξης μιας επωφελούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της βιομηχανίας μεταξιού.

Ο Κινέζος πρέσβης ενημέρωσε ακόμα τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία των κινεζικών επενδύσεων στη χώρα μας και για την παρουσία της Κίνας στη φετινή ΔΕΘ, ενώ συζητήθηκαν και οι τελευταίες εξελίξεις στην Κορεατική χερσόνησο.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα