Με… χάρτινη άμυνα ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-3 από τη Σπόρτινγκ

Πραγματοποιώντας πολύ κακή εμφάνιση το βράδυ της Τρίτης (12/9) ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ήττα 2-3 από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας τις υποχρεώσεις τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε ένα ματς που πολλοί θεωρούσαν κλειδί για την εξέλιξη του ομίλου οι Πειραιώτες ήταν κατώτεροι των προσδοκιών με αρκετούς παίκτες σε προβληματική μέρα. Δεν ήταν πολλοί εκείνοι που διασώθηκαν. Ο Καπίνο έχει μερίδιο ευθύνης στο πρώτο γκολ, αλλά έχει κάνει και σημαντικές επεμβάσεις, ενώ ο Οφόε, ο οποίος επίσης φταίει στο 0-1, είχε κάποιες θετικές ενέργειες. Βελτιωμένος παρουσιάστηκε ο Εμενίκε, στον οποίο θα έπρεπε να έχει δοθεί και πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κόατες. Εννοείται ότι καλύτερος όλων για τον Ολυμπιακό ήταν ο δις σκόρερ του Πάρντο.

Εφιαλτικό ήταν το πρώτο ημίχρονο για τον Ολυμπιακό και αυτό φάνηκε από πάρα πολύ νωρίς. Μόλις στο 2′ ο Ντουμπιά πήρε αμαρκάριστος κεφαλιά από φάουλ του Ακούνια και έκανε το 0-1. Έτσι, με το καλημέρα η Σπόρτινγκ έφερε το ματς στα μέτρα της, αφού στη συνέχεια μπόρεσε να κάτσει πίσω και να περιμένει τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός έκανε το μεγάλο λάθος να ανεβάσει την άμυνά του κόντρα σε μία ομάδα που είναι εξαιρετική στις αντεπιθέσεις και το πλήρωσε ακριβά. Η πρώτη καλή κόντρα των φιλοξενούμενων βγήκε στο 13′ και το αποτέλεσμα ήταν ο Ζέλσον Μαρτίνς ανενόχλητος να πλασάρει για το 0-2.

Δεν μπορούσαν να συνέλθουν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι έμοιαζαν με μποξέρ που δέχεται τη μία γροθιά μετά την άλλη. Η Σπόρτινγκ είχε δοκάρι με τον Μπρούνο Φερναντές στο 18′ και δύο ακόμη πολύ καλές στιγμές στη συνέχεια. Δεν δυσκολευόταν καθόλου, μάλιστα, να βγάλει φάσεις. Μία κάθετη αρκούσε προκειμένου να βγαίνει στην κόντρα ένας εκ των Ντουμπιά, Ζέλσον Μαρτίνς και Μπρούνο Φερνάντες, οι οποίοι είχαν τόσο χώρο για να κάνουν ό,τι ήθελαν.

Με το κέντρο του να είναι εντελώς άδειο ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε καν να παγώσει τον ρυθμό. Όταν είχε την μπάλα στην κατοχή του έπαιζε παράλληλο ποδόσφαιρο και παρουσίαζε μεγάλο πρόβλημα στην τελική επιλογή. Κάθε λάθος ήταν ευκαιρία για αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν δοκάρι και στο 40′ με τον Ζέλσον Μαρτίνς. Τρία λεπτά μετά ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε το 0-3.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Χάσι διόρθωσε ένα από τα λάθη του. Μάριν και Φορτούνης ήταν εμφανές πως δεν γίνεται να παίζουν μαζί κόντρα σε μία ομάδα με τέτοια ποιότητα και στο ματς αντί του δεύτερου μπήκε ο Ζντιέλαρ για να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση. Αυτό τελικά έγινε σε συνδυασμό φυσικά με το γεγονός πως η Σπόρτινγκ χαλάρωσε.

Οι Πορτογάλοι επιστρέφοντας από τα αποδυτήρια είχαν στο μυαλό τους μόνο ένα πράγμα, να κρατήσουν το υπέρ τους προβάδισμα χωρίς να ξοδέψουν πολλή ενέργεια. Έτσι κατέβασαν ταχύτητα, ροκάνιζαν όποτε μπορούσαν τον χρόνο και δεν έδειχναν καμία διάθεση για να βγάλουν αντεπιθέσεις.

Μετά το 60′ ο Ολυμπιακός άρχισε να πιστεύει πως μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη Σπόρτινγκ και για πρώτη φορά έκανε αισθητή την παρουσία του στο 62′ με τον Τζούρτζεβιτς. Στη συνέχεια πέρασαν στο ματς οι Εμενίκε και Πάρντο και οι δυο τους έδωσαν πνοή στους γηπεδούχους.

Η Σπόρτινγκ με το μυαλό ήδη στο επόμενο παιχνίδι της έχασε μία μεγάλη ευκαιρία στο 88′ με τον Ντοστ και ο ίδιος παίκτης αμέσως μετά είχε και δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό, όμως, ο Πάρντο έκανε το 1-3 και ξύπνησε τον κόσμο που είχε μείνει στο γήπεδο και την ομάδα του. Τέσσερα λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης με προβολή μείωσε σε 2-3, αλλά το κακό για τον Ολυμπιακό είναι πως δεν υπήρχε άλλος χρόνος. Έτσι η ήττα δεν αποφεύχθηκε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία), βοηθοί του οι Γκιόργκι Ρινγκ και Βένσελ Τοτ, επιπρόσθετοι οι Ταμάς Μπόγκναρ, Σάντορ Σάμπο, ενώ τέταρτος ο Πέτερ Μπερετιάν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρομαό, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Οφόε, Ζιλέ, Μάριν, Φορτούνης (46′ Ζντιέλαρ), Καρσελά (78′ Πάρντο), Τζούρτζεβιτς (63′ Εμενίκε).

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ (Ζόρζε Ζεζούς): Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κοάτες, Ματιέ, Χόναταν Σίλβα, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Μπατάγλια, Ζέλσον Μαρτίνς (72′ Μπρούνο Σέζαρ), Μπρούνο Φερνάντες (87′ Ριστόβσκι), Ακούνια, Ντουμπιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα