Με χημικό ευνουχισμό θα τιμωρούνται οι παιδεραστές στην Ινδονησία

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας πρόκειται να υπογράψει διάταγμα με το οποίο θα εξουσιοδοτεί τη χρήση του χημικού ευνουχισμού για την τιμωρία τωνπαιδεραστών, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, έπειτα από μία σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων με θύματα παιδιά που έχουν φιλοξενηθεί στα πρωτοσέλιδα του Τύπου.

Η Ινδονησία θα προστεθεί στον μικρό αριθμό των χωρών εκείνων που έχουν υιοθετήσει αυτή την τιμωρία, μεταξύ των οποίων οι Πολωνία, Ρωσία και Εσθονία, καθώς και ορισμένες αμερικανικές πολιτείες. Το 2011, η Νότια Κορέα έγινε η πρώτη ασιατική χώρα που έθεσε σε εφαρμογή αυτή την τιμωρία.

Ο βιασμός τον περασμένο χρόνο μίας 6χρονης μαθήτριας από μία ομάδα επιστατών στο Διαπολιτισμικό Σχολείο της Τζακάρτα, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της αμερικανικής πρεσβείας, επανέφερε το θέμα στη δημοσιότητα.

Έκτοτε σημειώθηκαν και άλλα σεξουαλικά εγκλήματα με θύματα παιδιά. Μία 9χρονη μαθήτρια βιάστηκε και δολοφονήθηκε στην πρωτεύουσα Τζακάρτα στις αρχές του μήνα.

Ως ύποπτος για την υπόθεση συνελήφθη ένας 39χρονος. Η αστυνομία εκτιμά ότι το κορίτσι στραγγαλίστηκε με το καλώδιο ενός φορτιστή κινητού τηλεφώνου, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα