Με 10 κιλά ΤΝΤ σκόρπισαν το θάνατο οι βομβιστές στην Αγκυρα

Ζωσμένοι με 10 κιλά ΤΝΤ ήταν οι δράστες που προκάλεσαν το μακελειό στην Αγκυρα με τους 97 νεκρούς. Αυτή την αποκάλυψη έκανε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Νουμάν Κουρτουλμούς, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για την πιο αιματηρή επίθεση στην γείτονα χώρα.

«Δύο ήταν οι βομβιστές αυτοκτονίας και φαίνεται ότι έκαστος χρησιμοποίησε περίπου 5 κιλά ΤΝΤ» δήλωσε ο Κουρτουλμούς σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Παρόλα αυτά απέφυγε να αποκαλύψει την ταυτότητα ή το φύλλο των δύο βομβιστών αυτοκτονίας επικαλούμενος το απαγορευτικό από τον γενικό εισαγγελέα της τουρκικής πρωτεύουσας αρκούμενος μόνο στο σχόλιο ότι η έρευνα «είναι στο τελικό στάδιο και λίγο-πολύ έχει ολοκληρωθεί».

Νωρίτερα τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου είχε επαναλάβει την εκδοχή πίσω από την βομβιστική επίθεση να βρίσκεται το Ισλαμικό Κράτος αν και δεν απέφυγε να εμπλέξει στην υπόθεση και το ΡΚΚ και το DHKP-C.

Όπως είπε ο Κουρτουλμούς η μεθοδολογία της επίθεσης «εμφανίζει ομοιότητες με αυτή στο Σουρούτς (σ.σ. τον Ιούλιο)» προσθέτοντας ότι ήδη οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει σε ένα μεγάλο αριθμό συλλήψεων χωρίς να αναφέρει, ωστόσο, έναν συγκεκριμένο αριθμό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα