Με 60% επιδοτείται η μετατροπή καυστήρα πετρελαίου σε φυσικού αερίου

Σημαντικό οικονομικό όφελος ύψους έως και 5.500 ευρώ θα έχουν οι νέοι οικιακοί καταναλωτές φυσικού αερίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με φυσικό αέριο, σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Συγκεκριμένα, η δράση αφορά σε επιδότηση του κόστους εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου που ανέρχεται έως το 60% της συνολικής αξίας της και με ανώτατο όριο ανάλογο με την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα, που μπορεί να φτάσει το ποσό των 5.500 ευρώ.

Ως βασική προϋπόθεση συμμετοχής είναι οι ενδιαφερόμενοι να κατοικούν σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες ή μεμονωμένα διαμερίσματα, με τιμή ζώνης που δεν υπερβαίνει τα 2.500 ευρώ και να βρίσκονται σε δρόμο με ενεργό δίκτυο φυσικού αερίου. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το πρόγραμμα μέχρι και την 30ή Απριλίου 2015, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την ισχύ της δράσης.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι παράλληλα με το νέο πρόγραμμα επιδότησης, η ΕΠΑ Αττικής παρέχει έκπτωση στα τέλη σύνδεσης έως και 100% για νέες κεντρικές θερμάνσεις και 50% στα τέλη σύνδεσης μεμονωμένων διαμερισμάτων. Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι η εταιρεία ήδη εφαρμόζει χρηματοδοτικό πρόγραμμα σε μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και κατοίκους μεμονωμένων διαμερισμάτων, το οποίο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες καταναλωτών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος επιδότησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα