Με 7.000 ευρώ οι τζιχαντιστές σκόρπισαν το θάνατο στο Παρίσι!

Μόλις 7.000 ευρώ χρειάστηκαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους για να σχεδιάσουν και να σκορπίσουν το θάνατο στο Παρίσι με τους 130 νεκρούς.

Αυτά τα στοιχεία προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε το πρακτορείο Reuters αναζητώντας άκρη στο μακελειό του Παρισιού. Tι έπρεπε να έχουν στην κατοχή τους οι τζιχαντιστές; Βασικά τα καλάσνικοφ. Μόνοι τους έφτιαξαν τα γιλέκα με τα εκρηκτικά, μερικά χρήματα για να νοικιάσουν σπίτια και αυτοκίνητα για λίγες ημέρες και μερικά υλικά, που μπορεί καθένας να βρει σε φαρμακεία, για να φτιάξουν τα εκρηκτικά.

Όπως αποφάνθηκε η έρευνα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου, όλα τα χημικά συστατικά για την κατασκευή των εκρηκτικών μηχανισμών που εξεράγησαν στα περίχωρα του «Σταντ ντε Φρανς» πωλούνται σε φαρμακεία με τις τιμές τους να κυμαίνονται από 5 μέχρι 10 ευρώ. Δράστες ήταν οκτώ άτομα, που είχαν νοικιάσει δύο διαμερίσματα στη γαλλική πρωτεύουσα έναντι 680 ευρώ, το ένα για μια εβδομάδα και το άλλο για τρεις ημέρες.

Τα τρία αυτοκίνητα (Volkswagen Polo, Seat Leon και Renault Clio) που χρησιμοποιήθηκαν για την μετακίνηση των τζιχαντιστών από τις Βρυξέλλες στο Παρίσι κόστισαν λιγότερα από 600 ευρώ, με τη βενζίνη και τα διόδια να περιλαμβάνονται στο ποσό.

Τα Καλάσνικοφ με τα οποία σκόρπισαν τον θάνατο στο θέατρο Μπατακλάν και άλλα τρόια σημεία του Παρισιού κόστισαν από 300 μέχρι 700 ευρώ και μπορεί να τα αγόρασαν σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτές τις τιμές, ενώ για 2.000 σφαίρες διαμέτρου 7,62 που χρησιμοποίησαν έδωσαν 500 ευρώ για να τις αγοράσουν μέσω ίντερνετ.

Για να γίνει μια απλή σύγκριση, οι επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, το 2001, εκτιμάται ότι κόστισαν περίπου 400.000 με 500.000 δολάρια…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα