Με 9 νέες δικαστικές αίθουσες ενισχύεται το Εφετείο Αθηνών

Με εννέα νέες δικαστικές αίθουσες ενισχύεται το Εφετείο Αθηνών. Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου ενώ τελέστηκε και αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Οι νέες αίθουσες καθώς και οι χώροι γραφείων στεγάζονται σε νέο κτίριο έκτασης 2.300 τ.μ. το οποίο κατασκευάστηκε από την «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.». Όπως επεσήμανε ο κ. Αθανασίου το έργο αποπερατώθηκε εντός 15 μηνών, γεγονός που καταδεικνύει τη βούληση της Πολιτείας για εκσυγχρονισμό των δικαστικών δομών όλης της χώρας.

«Παραδίδουμε ένα σύγχρονο έργο στην ελληνική Δικαιοσύνη. Παρά την οικονομική στενότητα καταφέραμε σε σύντομο χρόνο να διαμορφώσουμε νέες αίθουσες ακροατήριων οι οποίες είναι εξοπλισμένες με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Άρτιες λειτουργικά για τους εργαζόμενους και το κοινό θα συμβάλλουν σημαντικά στην αποσυμφόρηση αλλά και την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών», τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε., Δημήτρης Σωτηρόπουλος, ανέφερε ότι όλες οι μελέτες και εργασίες που έγιναν είχαν ως στόχο, πέραν των άλλων, και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας καθώς και τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, προκειμένου να διαφυλάσσεται η υγεία των πολιτών.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν παρουσία της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, πλήθος δικαστικών λειτουργών και εκπροσώπου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα