Μηδέν εις το πηλίκον…

Ολοκληρώθηκε, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα, η έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την δίκη της Χρυσής Αυγής υπό τον υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο και με τη συμμετοχή του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και τον προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς Αλεξανδρή και Σταματογιάννη.

Επί της ουσίας η σύσκεψη περατώθηκε χωρίς να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα και οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους προκειμένου να μελετήσουν τις προτάσεις που θα κατατεθούν…. εν καιρώ.

Με αφορμή την δίκη της Χρυσής Αυγής η οποία διεξάγεται με εξαιρετική βραδύτητα, γεγονός που συνετέλεσε και στην αποφυλάκιση Ρουπακιά λόγω λήξης του 18μηνου, συζητήθηκαν οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα που διεξάγονται από την εκδίκαση πολυπληθών υποθέσεων.

Κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι:

«Πρόκειται για μείζον πρόβλημα της δικαιοσύνης, που χρειάζεται ορθολογική διαχείριση, η επίλυση του οποίου απαιτεί τη συνεκτίμηση πολλαπλών παραγόντων.

»Στις δίκες αυτές εκδικάζονται κατά κανόνα ιδιαιτέρως σοβαρές υποθέσεις, ενώ οι ανάγκες τους σε χωροταξικές και υλικοτεχνικές υποδομές όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό είναι κατά κανόνα αυξημένες. Η ομαλή διεξαγωγή τους, για τους ανωτέρω λόγους, απαιτεί επιμελή προγραμματισμό και συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων.

»Κατόπιν τούτων, δηλώνεται ότι βούληση όλων των συλλειτουργών της δικαιοσύνης είναι οι δίκες να διεξάγονται το ταχύτερο δυνατό και πάντοτε υπό προϋποθέσεις που θα εγγυώνται τη δίκαιη διεξαγωγή τους. Προς τούτο, σύντομα θα επακολουθήσει νεότερη συνάντηση για να εξεταστούν συγκεκριμένες προτάσεις».

Ανοιχτή επιστολή…

Εν τω μεταξύ, ανοικτή επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης και στους συμμετέχοντες στην σύσκεψη απέστειλαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων ψαράδων στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Οι κ.κ. Δημήτρης Ζώτος, Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης και Κώστας Σκαρμέας, προτείνουν μέτρα για την «ταχεία, ασφαλή, αξιοπρεπή και με δημοσιότητα εξέλιξη της διεξαγωγής της δίκης της Χρυσής Αυγής, χωρίς την επαγγελματική εξόντωση των δικηγόρων που μετέχουν σε αυτή».

Οι συνήγοροι θεωρούν απαραίτητη την άμεση μεταφορά της δίκης από τον Κορυδαλλό (ιδίως τώρα που μεταξύ των κατηγορουμένων δεν θα υπάρχουν προσωρινά κρατούμενοι) στο Εφετείο Αθηνών και συγκεκριμένα την αίθουσα τελετών, όπως έχει ζητηθεί τόσο από τους συνηγόρους όσο και από την πρόεδρο του δικαστηρίου κυρία Μαρία Λεπενιώτη, με τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας του Κορυδαλλού.

Οι ίδιοι προτείνουν παράλληλα την απαλλαγή των μετεχόντων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από άλλες υπηρεσίες, κατά τη διάρκεια της.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα