Μηδενικές δόσεις σε άνεργο και ανάπηρο δανειολήπτη

Ανάπηρος και άνεργος δανειολήπτης έτυχε της απόλυτης προστασίας της Δικαιοσύνης. Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων έγινε αποδεκτή η αίτηση 49χρονου, ανάπηρου και άνεργου, ορίζοντας μηδενικές δόσεις, αφού ο αιτών είχε ήταν σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του και ζήτησε την ένταξή του στο ν.3869/2010 (Νόμος Κατσέλη) καταθέτοντας σχετική αίτηση από το 2011.

Ο 49χρονος είναι άγαμος και ανάπηρος, δεν εργάζεται, ζει από την σύνταξη που παίρνει από τον ΟΓΑ 345,60 ευρώ μηνιαίως, λόγω αναπηρίας 80%, με αδυναμία να ανταποκριθεί σε οποιανδήποτε καταβολή μηνιαίας δόσης, καθώς οι δαπάνες διαβίωσης του, σύμφωνα με την κρίση του Δικαστηρίου, ξεπερνούν τα έσοδα του, υπολογίζονται δε σύμφωνα με τα διδάγματα της κοινής πείρας σε 500 ευρώ, δεδομένου ότι διαμένει σε ιδιόκτητη κατοικία.

Ο καταναλωτής έχει οφειλές σε δύο τράπεζες, συνολικού ποσού 40.327,66 ευρώ. Το Ειρηνοδικείο Χανίων, έχοντας υπόψη του και τα δικαιολογητικά που συνόδευαν την αίτηση του δανειολήπτη απέρριψε τις ενστάσεις των τραπεζών «περί αοριστίας» και αποφάσισε υπέρ του τα εξής:
1] Εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία.
2] Ορίζει «Μηδενικές καταβολές»
3] Αποφασίζει την επανεξέταση της αίτησης ορίζοντας νέα δικάσιμο στις 19/06/2015

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα