ΜΗΝΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ: Θεωρεί συνενόχους και τους εισαγγελείς

Οπως προαναφέρθηκε στο «εγκληματικό σχέδιο» πολιτικής του εξόντωσης ο κ. Σαμαράς εντάσσει πράξεις ή παραλείψεις των εισαγγελικών λειτουργών Ελένης Τουλουπάκη, Χρήστου Nτζούρα και Στυλιανού Μανώλη, που κατ’ αυτόν αποτέλεσαν μεθοδεύσεις υποδεικνυόμενες ευθέως από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Παπαγγελόπουλο, τους οποίους κατονομάζει ως ηθικούς αυτουργούς κατά συνέργεια, αλλά και σύμφωνα με τις περί συμμορίας διατάξεις, για όσα οι εισαγγελείς έπραξαν ή παρέλειψαν να πράξουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός καταγγέλλει ότι μετά την ηχηρή παραίτηση της πρώτης εισαγγελέως Διαφθοράς Ε. Ράικου την 24/3/2017, η οποία κατήγγειλε παρακρατικές παρεµβάσεις στην έρευνά της για την υπόθεση NOVARTIS, και αφού ανέλαβε η κα Τουλουπάκη, στις 30/3/2017 εστάλη ανώνυμη επιστολή στην κα Ράικου στην οποία καταγγελλόταν σκάνδαλο περί της τιµολογήσεως των φαρµάκων επί θητείας Κουρουµπλή στο υπουργείο Υγείας.

Παρ’ ότι η καταγγελία διαβιβάστηκε αρμοδίως στον Εισαγγελέα κ. Σέβη και συσχετίστηκε με τη δικογραφία NOVARTIS, η κα Τουλουπάκη ουδέποτε ασχολήθηκε με το ζήτημα, ούτε προέβη στην αυτονόητη πράξη της διαβίβασης της πληροφορίας (και της σχετικής δικογραφίας) στη Βουλή, παρ’ ότι στην καταγγελία προσδιοριζόταν επακριβώς και με λεπτομέρειες ο µηχανισµός και η ζηµία του Δηµοσίου.

Δεύτερο στοιχείο σε βάρος των εισαγγελέων κατά τον κ. Σαμαρά αποτελεί το γεγονός ότι όταν ξαφνικά στην τέταρτη κατά σειρά κατάθεσή της, στις 1/12/2017, η μάρτυς «Κελέση» αναφέρεται για πρώτη φορά στο πρόσωπό του, κανείς εκ των παρισταμένων εισαγγελικών λειτουργών δεν προβαίνει σε καμία διευκρινιστική ή συμπληρωματική ερώτηση ή σχόλιο, παρά μόνο «ικανοποιούνται» από την ολιγόλογη δήλωσή της, παρ’ ότι η κατάθεσή της για τα μη πολιτικά εμπλεκόμενα πρόσωπα υπήρξε εκτενής, λεπτομερής και διανθισμένη με «στοιχεία».

Ο κ. Σαμαράς εγκαλεί τους εισαγγελείς για μεθόδευση (και πιθανώς καθοδήγηση μάρτυρα) καθώς μία από τις ελάχιστες ερωτήσεις που απηύθυναν ήταν στον μάρτυρα «Σαράφη» και αναφερόταν στο πρόγραμμα που δήθεν ανέθεσε η NOVARTIS Ευρώπης στο Πανεπιστήµιο του Harvard προκειμένου να τον επηρεάσει ως πρωθυπουργό και απόφοιτο του εν λόγω πανεπιστημίου, για τους εμπορικούς της σκοπούς! «Θεωρείτε πιθανό ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος να ανέρχεται σε ποσό πλησίον ή άνω των 2.000.000 ευρώ;» ήταν η ερώτηση προς τον μάρτυρα, ο οποίος δίχως να καταθέσει στοιχεία περί χρηματισμού, ζητήθηκε από αυτόν να πιθανολογήσει το ύψος του προϋπολογισµού του Harvard Project σε µεγαλύτερο ποσό απ’ αυτό που ο ίδιος είχε ήδη καταθέσει.

Εισαγγελικές ενέργειες σε χρόνους-ρεκόρ

Η κα Τουλουπάκη στις 13/1/2018 (ημέρα Σάββατο) έθεσε το ερώτημα στο FBI εάν υπήρχαν στοιχεία εις βάρος των πολιτικών. Η απάντηση ήρθε σε copypaste του FBI στις 23/1/2018, δηλαδή μέσα σε έξι εργάσιμες ημέρες, εκτός κι εάν το FBI έχει πάρει τόσο ζεστά την ελληνική έρευνα ώστε να δουλεύει και το Σαββατοκύριακο… Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί η κα Τουλουπάκη έκανε αγώνα δρόμου, ώστε μέσα σε 85 ημέρες να πάρει είκοσι(!) ένορκες καταθέσεις από τους προστατευόμενους μάρτυρες, να στείλει δύο έγγραφα στο FBI, να προσφύγει στο Δικαστικό Συμβούλιο για την απόφαση περί προστασίας των μαρτύρων, όταν μετά την παραίτηση της καςΕλένηςΡάικου μέχρι τις 19/10/2017 επί πέντε περίπου μήνες παρέμεινε αδρανής. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της μήνυσης του Αντώνη Σαμαρά, οι αιτίες για την «ταχύτητα» αυτής της διερεύνησης είχαν ως υπόβαθρο αρχικά την υπόθεση των βλημάτων της Σαουδικής Αραβίας που ενέπλεκε τον κ. Πάνο Καμμένο και η οποία υποχρεωτικά θα διαβιβαζόταν στη Βουλή και στη συνέχεια τα ογκωδέστατα συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη (21/1/2018) και στην Αθήνα (4/2/2018).

Αν οι κατηγορίες του πρώην πρωθυπουργού επαληθευθούν δικαστικά, τότε το χτύπημα για Δικαιοσύνη θα είναι πολύ μεγάλο και με ανυπολόγιστες συνέπειες. Η Δικαιοσύνη είναι στην υπηρεσία του πολίτη και ο υπέρτατος πυλώνας των δικαιωμάτων του. Αν στελέχη της δεν είναι στην υπηρεσία του πολίτη αλλά της εκάστοτε κυβέρνησης, τότε οι ομοιότητές της με δημοκρατίες τύπου Μαδούρου, Μιανμάρ και άλλων είναι ευδιάκριτες και το λίκνο της δημοκρατίας που λέγεται Ελλάδα μοιάζει με μοντέλο δημοκρατίας αφρικανικής χώρας…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα