Μηνυτήρια αναφορά του Π. Μελά κατά του Κ. Σουκούρη

Μηνυτήρια αναφορά κατά του φερόμενου ως στελέχους της ΝΔ Κ. Σουκούρη κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παναγιώτης Μελάς. Η μηνυτήρια αναφορά στρέφεται επίσης και κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση της απόπειρας δωροδοκίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας της βουλευτού των ΑΝΕΛ Σταυρούλας Ξουλίδου, όπως η τελευταία κατήγγειλε.

Ο κ. Μελάς φέρεται σύμφωνα με τον κ. Σουκούρη ότι “τα είχε ήδη πάρει” πριν γίνει η κρούση δωροδοκίας της κυρίας Ξουλίδου. Υπενθυμίζεται ότι κυρία Ξουλίδου κατήγγειλε στον τηλεοπτικό σταθμό «Blue sky» ότι «γαλάζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Ανέφερε χαρακτηριστικά η εν λόγω βουλευτής ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και προσέθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

Τα όσα είπε η κυρία Ξουλίδου τα επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος της ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό SBC. Πάντως, μιλώντας σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό BHMA FM η κυρία Ξουλίδου επέμεινε στα όσα έχει δημοσίως δηλώσει, διευκρινίζοντας πως οι συνομιλίες της με το στέλεχος -ή μέλος- της ΝΔ που φέρεται να της πρότεινε χρήματα για να ψηφίσει υπέρ της όποιας κυβερνητικής πρότασης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας διήρκησαν αρκετό καιρό, συνήθως γίνονταν μέσω Facebook αλλά και κάποιες φορές τηλεφωνικά και πως η τελευταία επαφή τους έγινε στις 20 Νοεμβρίου, όταν ο συνομιλητής της, τη ρώτησε κατά πόσον θυμάται την πρότασή του πριν της “αποκαλύψει” πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Μελάς “τα είχε ήδη πάρει”…

Ερωτηθείσα να κατονομάσει τον συνομιλητή της δήλωσε πως το όνομα έχει ήδη διαρρεύσει, πρόκειται για τον κ. Σουκούρη, μέλος ή στέλεχος της ΝΔ, ο οποίος μάλιστα έχει στον τοίχο του στο Facebook φωτογραφίες από εκδηλώσεις και ομιλίες του βουλευτή της ΝΔ Νότη Μηταράκη, ενώ φέρεται να ήταν και ο… τελετάρχης, ο άνθρωπος που διοργάνωσε την τελευταία κοπή πίτας για λογαριασμό του κ. Μηταράκη.

Άμεση ήταν η αντίδραση τόσο του κυρίου Μηταράκη, όσο και του κυρίου Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό το πρωί, τόνισαν ότι δεν είναι φίλοι με τον κατονομαζόμενο από την κυρία Ξουλίδου, αλλά πως αυτός τους ακολουθεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Ο κ. Μελάς στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην κυρία Κουτζαμάνη υπογραμμίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το επίμαχο ζήτημα, ενώ χαρακτηρίζει ψευδή, αισχρά και κατευθυνόμενα τα όσα αναφέρθηκαν στο πρόσωπό του. Ακόμη, τονίζει ότι όλα αυτά σε βάρος του κρύβουν σκοπιμότητα.
Παράλληλα, ο κ. Μελάς ζητάει από την ανωτάτη εισαγγελική λειτουργό την άμεση διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας και την απόδοση ευθυνών.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα