Μηνύει δημάρχους η κυβέρνηση

ΑΙΤΙΑ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ…

 

Την ενέργεια της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ευάγγελου Καπετάνιου, να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά των δημάρχων Αγρινίου, Γιώργου Παπαναστασίου, και Ακτίου – Βόνιτσας Γιώργου Αποστολάκη, καθώς και κατά των προέδρων των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) των αντίστοιχων ενοτήτων, Παναγιώτη Στούπα και Γιώργου Κατσαπίρη, αναφορικά με τη διάθεση των απορριμμάτων του δήμου Πύργου, καταδικάζει ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με ψήφισμά του κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ θεωρεί ότι «η ενέργεια αυτή έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Καλεί «για την άμεση απόσυρση των μηνυτήριων αναφορών» και δηλώνει ότι «πάγια θέση μας είναι η εξάντληση των διαδικασιών συζήτησης και συναίνεσης».

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος παρουσία των δημάρχων Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου αλλά και Πύργου, Γαβρίλη Λιατσή, ανέφερε τα εξής:

«Χτες υπήρξε εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, κ. Καπετάνιου, μια ‘’πρωτότυπη’’ στα αυτοδιοικητικά χρονικά ενέργεια, η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς κατά αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα ήθελα να σχολιάσω τα εξής:

»Πρώτον, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατό να ψάχνουμε λύσεις στα αδιέξοδα, στις δικαστικές αίθουσες. Πρέπει επιτέλους να σοβαρευτούμε και μέσα από εξαντλητικό διάλογο και πνεύμα συνεργασίας, πολύ περισσότερο όταν απειλείται η Δημόσια Υγεία, να βρούμε λύσεις.

»Δεύτερον, κανένας γενικός γραμματέας δε μπορεί να χαρακτηρίζει ‘’υπαλλήλους’’ τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ούτε να καταργεί το αυτοδιοίκητο του θεσμού.

»Τρίτον, επειδή το πρόβλημα με τη διάθεση των απορριμμάτων στον Πύργο, είναι μεγάλο και χρήζει άμεσης παρέμβασης, επειδή μόνο μέσα από τον διάλογο προκύπτουν λύσεις, θεωρούμε ότι το πρώτο βήμα είναι να αποσυρθεί άμεσα η μηνυτήρια αναφορά και να υπάρξει άμεση συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών, για να βρεθεί λύση. Δηλώνουμε δε τη διάθεσή μας ως ΚΕΔΕ, να συμβάλλουμε στην άρση του αδιεξόδου».

(ΠΗΓΗ: airetos.gr)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα