“Μην τολμήσει ο Τσίπρας να κάνει την παραμικρή κίνηση προς τα πίσω”

Προειδοποιητικά μηνύματα στον πρωθυπουργό στέλνει ο Γεράσιμος Γιακουμάτος αναφορικά με το προσφυγικό , ο οποίος προχώρησε σε αποτίμηση της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα  με τον Τούρκο ομολογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Συγκεκριμένα ο Γεράσιμος Γιακουμάτος απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει ότι έγιναν κάποια βήματα μετά το ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ομόλογό του καθώς κι αν μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη η συμφωνία για την επαναπροώθηση προσφύγων και μεταναστών είπε: «Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι όποιος εμπιστεύεται τον σουλτάνο και τις σουλτάνικες απόψεις του πλανάται. Δυστυχώς από υπογραφές και συμφωνίες κάνουν πάντα, αλλά το τούρκικο παζάρι είναι… παζάρι. Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος αν η τιμή είναι καλή ή κακή.

«Το ίδιο πιστεύω και στην πολιτική της Τουρκίας. Δεν τους εμπιστεύομαι. Είναι θέμα εμπιστοσύνης και εμπιστοσύνη δεν υπάρχει. Ο κακός γείτονας πάει να κάνει ένα βήμα μπροστά και κάνει δύο πίσω. Αυτό με φοβίζει πάρα πολύ. Είδα εκεί γελάκια, τριανταφυλλάκια, τα αγκάθια δεν είδα. Φοβάμαι τα αγκάθια».

Στο ερώτημα αν ανησυχεί μέσα σε αυτό το κλίμα της προσφυγικής και της οικονομικής κρίσης να αναγκαστεί η χώρα μας να υποχωρήσει στα εθνικά θέματα ο βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ απάντησε: «Δεν θέλω να το διανοηθώ. Αν τολμήσει ο Τσίπρας και κάνει την παραμικρή κίνηση προς τα πίσω, τότε θα έχει φοβερές συνέπειες. Αυτό είναι εθνικό θέμα, δεν είναι κομματικό να λέει ψέματα. Είναι ένα εθνικό που απασχολεί όλους τους Έλληνες, όλο το έθνος και νομίζω ότι θα το μετανιώσει πάρα πολύ σκληρά. Να μην τολμήσει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα