“Μην τους αφήνετε ελεύθερους θα τα καταστρέψουν όλα”

Τις τρέχουσες εξελίξεις σε Ελλάδα κι Ευρώπης σχολίασε ο Σταύρος Θεοδωράκης και στελέχη του Ποταμιού. Ο λόγος για τις ολλανδικές εκλογές, τα όσα είπαν Τσακαλώτος και Αχτσιόγλου στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τα θέματα της παιδείας, αλλά και την απρόσμενη παραίτηση του Γιώργου Κιμούλη, από την προεδρία του Ιδρύματος Νιάρχου, λίγες ημέρες μετά τον διορισμό του.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με αφορμή την επικράτηση του Μαρκ Ρούτε στις ολλανδικές εκλογές και την ήττα του ακροδεξιού Γκέερτ Βίλντερς έγραψε:  «Οι Ολλανδοί δεν πίστεψαν ότι είναι όλοι ίδιοι. Η αποχή κινητοποιήθηκε για να υπερασπιστεί την ανοιχτή κοινωνία απέναντι στους ακροδεξιούς».

Αλλά και η επίσημη ανακοίνωση της Σεβαστουπόλεως για τις ολλανδικές εκλογές κινήθηκε σε αυτή τη ρότα. Η ανακοίνωση του Ποταμιού: “Οι Ολλανδοί έστειλαν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα σε αυτούς που πιστεύουν στην ενωμένη Ευρώπη. H ήττα της ακροδεξιάς ελπίζουμε να σηματοδοτεί την αντιστροφή του ευρωσκεπτικιστικού κύματος των τελευταίων χρόνων. Αυτό προσδοκούμε ότι θα δείξουν οι κάλπες και σε Γαλλία και Γερμανία. Η κατάσταση όμως δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς. Οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει να ξαναδούν τι πήγε λάθος τα προηγούμενα χρόνια και να προχωρήσουν με πιο αποφασιστικά βήματα στην κατεύθυνση της ενοποίησης. Η απάντηση στην περιχαράκωση που ζητούν οι κάθε είδους εξτρεμιστές, είναι η περισσότερη Ευρώπη”.

Ο Τσιόδρας για την αξιολόγηση

Οι γκρίνιες κυριάρχησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατά την ενημέρωση που έκαναν για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου. Και φυσικά ο Δημήτρης Τσίοδρας άδραξε την ευκαιρία για να χτυπήσει στο μαλακό υπογάστριο την κυβερνητική παράταξη με ένα αιχμηρό σχόλιο.

Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Ούτε πανηγύρια για τέλος της λιτότητας, ούτε χοροί για τον τερματισμό της κρίσης που είχε σπεύσει να κηρύξει ο κ. Σπίρτζης. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην κλειστή ενημέρωση από τους υπουργούς, ήρθαν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα κι αντιλαμβάνονται το πόσο κόστισαν οι καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης. Τα προπαγανδιστικά non paper δεν αλλάζουν την πραγματικότητα. Έστω και τώρα ας συνειδητοποιήσουν στην κυβέρνηση ότι όσο παρατείνεται η αβεβαιότητα τόσο πιο δύσκολες αποφάσεις θα κληθούν να πάρουν”.

Ο Μαυρωτάς και η παιδεία

Από την δική του πλευρά ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου και βουλευτής Αττικής, Γιώργος Μαυρωτάς, αναφέρθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις και στην ανακοίνωση των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Ο κ. Μαυρωτάς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις ενστάσεις που έχει για την κίνηση του υπουργείου:

“Δεν πρέπει να ανακοινώνεται αυτή η περικοπή θέσεων μόλις 2 μήνες πριν τις εξετάσεις, απογοητεύοντας χιλιάδες παιδιά που στοχεύουν σε αυτές τις σχολές, καθότι βλέπουν τις πιθανότητές τους να ψαλιδίζονται.

Δεν πρέπει η μείωση αυτή να είναι το αντίδωρο προς τα Πανεπιστημιακά τμήματα υψηλής ζήτησης τα οποία δέχθηκαν μεγάλο όγκο μετεγγραφών και φέτος, πολλές εκ των οποίων «κατ’ εξαίρεση». Αν η μείωση των θέσεων των εισακτέων είναι το αντάλλαγμα για να μην φέρνουν αντιρρήσεις οι πανεπιστημιακές αρχές σε αθρόες μετεγγραφές εκ των υστέρων, τότε πλήττεται η αξιοκρατία και η ίση μεταχείριση των διαγωνιζομένων φοιτητών”.

Για τον Κιμούλη

Τέλος το Ποτάμι εξέδωσε και μία πολύ σκληρή ανακοίνωση για την παραίτηση Κιμούλη και τις αιχμές που άφησε ο πρώην πλέον πρόεδρος του ιδρύματος Νιάρχου για την αξιοποίηση κομματικών ημετέρων. Μάλιστα το Ποτάμι κάνει λόγο για επιλογές της πρωθυπουργικής παρέας, ενώ καλεί το Ίδρυμα να παρέμβει με βάση τις ασφαλιστικές δικλείδες του συμβολαίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για την παραίτηση Κιμούλη: “Όταν οι επιλογές για σημαντικές διευθυντικές θέσεις γίνονται με κριτήρια μη αξιοκρατικά αλλά κομματικά ή πρωθυπουργικής παρέας, το αποτέλεσμα είναι το μπάχαλο. Μερικές φορές αυτό καλύπτεται, γιατί τα συμφέροντα μετράνε περισσότερο. Κάποιες φορές το μείγμα των ανθρώπων είναι τέτοιο που δεν μπορούν να κρατηθούν ούτε τα προσχήματα. Το μεγαλύτερο έργο πολιτισμού της χώρας, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έχοντας περάσει στα χέρια του βαριά νοσούντος ελληνικού δημοσίου, με τα αρρωστημένα εσωκομματικά μαγειρέματα καθρεφτίζει με τον πλέον καθαρό τρόπο την ανεπάρκεια, τον κακό επαρχιωτισμό, την παλαιοκομματική νοοτροπία και τον άθλιο παραγοντισμό της αριστερής, με ακροδεξιά συμπληρώματα, κυβέρνησης. Έκκληση προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκμεταλλευτείτε τις ασφαλιστικές δικλείδες του συμβολαίου που έχετε υπογράψει με το δημόσιο. Μην τους αφήνετε ελεύθερους, θα τα καταστρέψουν όλα”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα