“Μην υπολογίζει ο Τσίπρας σε εμάς για να διασώσει την κυβέρνησή του”

“Όχι” θα ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία στα μέτρα που θα έρθουν στη Βουλή και αυτό διαμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Bloomberg TV.

“Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα έχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: Μην υπολογίζεις σε εμάς για να διασώσεις την κυβέρνησή σου”. “Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που δυστυχώς πρέπει να πληρώσει η Ελλάδα για την ανικανότητα της κυβέρνησής της. Ο κ. Τσίπρας μας έχει φέρει σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει μια σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία για αυτό εξαρτάται από τον ίδιο να φέρει αποτελέσματα”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει μπλεχθεί σε συζητήσεις με τους πιστωτές, προσπαθώντας να πετύχει μια συμφωνία για το πακέτο μέτρων και οικονομικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται η κυβέρνηση να λάβει στο πλαίσιο της αξιολόγησης, ώστε να απελευθερώσει περισσότερα δάνεια.

Μόλις επιτευχθεί η συμφωνία, τα μέτρα θα χρειαστούν έγκριση από τη Βουλή των 300 εδρών, όπου ο κυβερνητικός συνασπισμός του Α. Τσίπρα έχει πλειοψηφία μόλις τριών εδρών.
Στο δημοσίευμά του το Bloomberg αναφέρει ότι η στάση του Κ. Μητσοτάκη σημαίνει πως εάν ο Α. Τσίπρας βρεθεί αντιμέτωπος με μια αποστασία από τους βουλευτές του, δεν μπορεί να υπολογίζει σε σανίδα σωτηρίας από την αντιπολίτευση, όπως όταν πέρασε το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης τον Αύγουστο του 2015.

“Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές για να βγει από αυτό το χάλι”

“Η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές έτσι ώστε να αποκτήσει μια καλύτερη κυβέρνηση που θα αναλάβει την κυριότητα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να βγάλει την Ελλάδα από αυτό το χάλι”, δήλωσε ο Κ. Μτσοτάκης.

Στη συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του Bloomberg από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για την συνάντηση των ηγετών των συντηρητικών πολιτικών κομμάτων της ΕΕ, δήλωσε πως “δεν έχω τρόπο να εξαναγκάσω πρόωρες εκλογές. Ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι αν συνέβαιναν, θα τις κερδίζαμε”.

Η Νέα Δημοκρατία θα θέσει σε εφαρμογή ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και θα αποφύγει τις υποσχέσεις που δεν μπορεί να κρατήσει, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη. Θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους, θα επιδιώξει μεταρρυθμίσεις, που θα στείλουν ένα μήνυμα ότι “η Ελλάδα είναι ανοιχτή για business”, δήλωσε.

“Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για να προσελκυστούν ξένες επενδύσεις”

Στο δημοσιονομικό μέτωπο, το κόμμα προσπαθεί να πείσει τους πιστωτές ότι χρειάζονται χαμηλότεροι στόχοι πρωτογενούς πλεονάσματος. Ενώ υπάρχει ακόμη λίπος στο δημόσιο τομέα, “δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερους φόρους”, σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη.

“Ακόμη κι αν ολοκληρωθεί η β΄ αξιολόγηση, η Ελλάδα θα σέρνει τα πόδια της. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη για να προσελκυστούν ξένες επενδύσεις, διότι έχουμε μία κυβέρνηση που είναι σε αυτή την ιδιόμορφη κατάσταση. Πρέπει να εφαρμόσει ένα φιλελεύθερο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στο οποίο δεν πιστεύει”, τόνισε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα