Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής: «Μην ψωνίζετε την Κυριακή»

Να αντιδράσουν δυναμικά στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ζητά από τους πιστούς ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος τονίζοντας ότι δεν πρέπει να ψωνίζουν τη συγκεκριμένη ημέρα, ενώ και οι καταστηματάρχες δεν πρέπει να ανοίγουν τα μαγαζιά τους.

Η κατάργηση της αργίας της Κυριακής θεωρείται «ασέβεια» από τον μητροπολίτη, που εξέδωσε εγκύκλιο για το συγκεκριμένο ζήτημα. Σε αυτήν ασκεί δριμεία  κριτική στην κυβέρνηση χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις. Λέει π.χ. ότι «κάποιοι αποφάσισαν να φορολογήσουν και τον Θεό», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «μας απομυζούν τον χρόνο του Θεού».

Μάλιστα, ο μητροπολίτης καλεί ακόμη τους πιστούς να επιβραβεύουν και να στηρίζουν τους εμπόρους που δεν παραβιάζουν την αργία.

Τέλος, εκτιμά πως δημιουργείται ένας λαός που ενοχλείται από τη θέα των ναών και τους ήχους των καμπανών και συμπληρώνει: «Οι αγιασμοί και οι ευλογίες περιορίζονται. Το μάθημα των θρησκευτικών είτε διαστρέφεται είτε αποβάλλεται από την εκπαίδευση των παιδιών ως ανεπιθύμητο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα