Μητσοτάκης: «Μειώθηκαν κατά 250.000 οι δημόσιοι υπάλληλοι»

Στην «μεταρρυθμιστική» ατζέντα, όπως αποκαλεί τις απολύσεις το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέρθηκε ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ημερίδα την οποία διοργάνωσε στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας τού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην οποία συμμετέχουν οι γενικοί διευθυντές αρμόδιοι για θέματα δημόσιας διοίκησης των κρατών- μελών τής Ε.Ε.

Ο κ. Μητσοτάκης εστίασε σε τρεις βασικές τομές που έγιναν, κατά τη γνώμη του, το τελευταίο διάστημα στην ελληνική δημόσια διοίκηση: στην αναδιάρθρωση των δομών στα υπουργεία, με μείωση κατά περίπου 40% των δομών, με νέα οργανογράμματα τα οποία βρίσκονται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προς έγκριση, στην απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών, με τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πελατών, καθώς και στην αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού, αναφέροντας ως παράδειγμα και το σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί μάλλον αύριο Παρασκευή στη Βουλή για τον νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε για τη δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους του Δημοσίου, από το 2010 μέχρι σήμερα, καθώς έχει συρρικνωθεί κατά 35% το οποίο αντιστοιχεί σε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ ταυτοχρόνως ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων έχει μειωθεί κι αυτός κατά 250.000 άτομα…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα