Μητσοτάκης: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να έρθουν επενδύσεις»

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να τονίζει τη σημασία προσέλκυσης επενδύσεων. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε ότι το κόμμα του θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα που αναζητούν οι επενδυτές, εάν κερδίσει τις εκλογές.

«Η αναπτυξιακή μας ατζέντα, η αναπτυξιακή μας στρατηγική είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις δικές σας προτεραιότητες», είπε, απευθυνόμενος στον κ. Χόγιερ. Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι «η Ελλάδα πρέπει να πραγματοποιήσει ένα κβαντικό άλμα στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων» και συμπλήρωσε: «Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε από τη δική μας πλευρά. Να μειώσουμε την κανονιστική επιβάρυνση, να μειώσουμε τους φόρους, να καταστήσουμε την Ελλάδα ένα ελκυστικό περιβάλλον για ξένες επενδύσεις».

«Οι δουλειές απαιτούν επενδύσεις. Και οι επενδύσεις απαιτούν χρηματοδότηση και ένα φιλικό περιβάλλον. Ακριβώς σε αυτό έχουμε εστιάσει. Παρότι είμαστε στην αντιπολίτευση, πάντοτε ενθαρρύνουμε τους ξένους να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα», συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Νομοθετικό πλαίσιο που θα είναι φιλικό προς τις επενδύσεις»

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανέφερε ότι η ατζέντα του κόμματος είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την ατζέντα της ΕΤΕπ και δεσμεύθηκε ότι θα εξασφαλίσει την απαραίτητη μακροπρόθεσμη σταθερότητα., που αναζητούν οι σημαντικοί επενδυτές, που έχουν πρόσβαση στα κεφάλαιά της.

«Αλλά, η πραγματική οικονομία και η συνεισφορά της στο Α.Ε.Π. είναι αυτό που πραγματικά μετράει για εμάς. Και αυτό απαιτεί ένα κανονιστικό πλαίσιο, ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα είναι φιλικό προς τις επενδύσεις. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για κάθε πρωτοβουλία που λαμβάνεται προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα