Μητσοτάκης: «Προφέρουν άλλοθι στην τυφλή βία».

Αγανακτισμένος με τις καταστροφές στην Ερμού δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καταδικάζοντας τα επεισόδια που ακολούθησαν την χθεσινή απόφαση του Δικαστηρίου για την Ηριάννα, αλλά και τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη.

Παραλλήλως ο κ. Μητσοτάκης χαρακτηρίζει «ανίκανο» τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Η δήλωση του κ. Μητσοτάκη

«Οι απαράδεκτες παρεμβάσεις και επιθέσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη, τραυματίζουν βαριά τη Δημοκρατία στη χώρα μας.

Δείχνουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει ξεπεράσει κάθε φραγμό, με την αλαζονεία και τον αυταρχισμό της.

Προφέρουν άλλοθι στην τυφλή βία.

Την ίδια στιγμή, τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν χθες, αποδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, ότι  ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ανίκανος να κάνει τη δουλειά του.

Εκφράζω την αγανάκτησή μου για τις καταστροφές στην οδό Ερμού.  Αρκετά πια με τους γνωστούς άγνωστους, που σε κάθε αφορμή καταστρέφουν περιουσίες και μένουν ατιμώρητοι.

Στο θεσμικό κατήφορο που σπρώχνει η Κυβέρνηση τη χώρα, καλώ όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να σταθούν απέναντι».

Νέα δημοκρατία: Ηθικός αυτουργός των επεισοδίων ο Σταύρος Κοντονής   

Νωρίτερα με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία χαρακτήριζε τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή «επίθεση και παρέμβαση» στη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

 «Μια νέα επίθεση της Κυβέρνησης εναντίον της Δικαιοσύνης δεν αποτελεί είδηση.

Είναι πλέον καθημερινή συνήθεια πολλών στελεχών της.

Είναι, όμως, η πρώτη φορά που Υπουργός Δικαιοσύνης εκφράζει από το βήμα της Βουλής την έντονη δυσαρέσκειά του για μία δικαστική υπόθεση και προεξοφλεί νέα εκδίκασή της, με άλλη σύνθεση του Δικαστηρίου.

Για μια ακόμη φορά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης με την παρέμβασή του σε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολής Αθηνών υπερέβη τα όρια και, με τη συμπεριφορά του αυτή, απλά ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Είναι προφανές ότι τα χθεσινοβραδινά επεισόδια, βανδαλισμοί και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνα από κουκουλοφόρους και μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν ηθικό αυτουργό, που δεν είναι άλλος από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα