Μια οκτάδα όπως την ονειρευόμασταν!

Πέντε πρωταθλήτριες Ευρώπης, δύο κατά το παρελθόν φιναλίστ (Ατλέτικο Μαδρίτης και Μονακό) και η σταχτοπούτα με το όνομα Λέστερ, μπαίνουν το μεσημέρι της Παρασκευής στην κληρωτίδα της UEFA για να προκύψουν οι προημιτελικοί του φετινού Champions League.

Θα έλεγε κανείς πως μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Ατλέτικο και Μονακό δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να μην μπορεί να φτάσει στον τελικό και εδώ που τα λέμε, γιατί κάποιος να αποκλείσει τη Λέστερ; Είναι ίσως η πρώτη φορά που συγκεντρώνονται τόσες δυνατές ομάδες στην προημιτελική φάση που θέλει δε θέλει θα μας χαρίσει τουλάχιστον δύο σούπερ κόντρες, μπορεί και τρεις.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και επίδοξη πρωταθλήτρια Ισπανίας. Η Μπαρτσελόνα πέτυχε το θαύμα της μεγάλης ανατροπής με την Παρί και από το 2006 κι έπειτα μετράει τέσσερις παρουσίες σε τελικό και ισάριθμες κατακτήσεις. Η Μπάγερν είναι η πολεμική μηχανή που δεν σταματά πουθενά και νικήτρια του θεσμού το 2013. Η Ντόρτμουντ είναι και πάλι ευρωπαϊκή υπερδύναμη και θέλει να επιστρέψει σε τελικό, ενώ ομοίως η Ατλέτικο δικαιούται να ονειρεύεται και τρίτο τελικό μέσα σε μία πενταετία. Η Γιουβέντους, τέλος, επέστρεψε για τα καλά στην ευρωπαϊκή ελίτ και θέλει το τρίτο της Κύπελλο Πρωταθλητριών. Η Μονακό, τέλος, έπαιξε στον τελικό του 2004 και επιθυμεί να το επαναλάβει με όπλο τη φρεσκάδα, τον ενθουσιασμό, το ποδοσφαιρικό θράσος και τη νεανικότητα!

Για τη Λέστερ τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, αλλά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει πίστη. Ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, πάντως, θα θεωρήσει έκπληξη μία νέα πρόκριση των πρωταθλητών Αγγλίας, αυτή τη φορά στην τετράδα του Champions League.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα