Μια χαρά τελικά ο Μποτία!

Και τι δεν έχει ακούσει ο Ισπανός στόπερ τα δύο χρόνια που αγωνίζεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι στη συνολική κριτική που του γίνεται, δεν υπάρχει διεξοδική ανάλυση των πεπραγμένων του, παρά μόνο αρκετή «λάσπη» για κάποιες αμυντικές του τοποθετήσεις.

Εντάξει, ο Αλμπέρτο Μποτία δεν είναι άριστος και τυγχάνει αρκετής επιείκειας από τους Έλληνες διαιτητές (τέσσερις κίτρινες στην Ευρώπη σε έξι ματς, μόλις μία στην Ελλάδα), διότι συνήθως την λανθασμένη του τοποθέτηση προσπαθεί να την διορθώσει με σκληρό παιχνίδι. Κατά τα άλλα, όμως, είναι αρκετά θετικός. Στην καλή του μέρα δεν χάνει προσωπική μονομαχία και στον αέρα είναι άρχοντας και στη μία περιοχή και στην άλλη. Στη Νέα Σμύρνη πέτυχε το έβδομό του γκολ με την «ερυθρόλευκη», εκ των οποίων τα έξι είναι κεφαλιές!

Ο Μποτία έχει επίσης ένα ελαφρυντικό. Είναι δύο χρόνια στον Ολυμπιακό και έχει αγωνιστεί με περισσότερους από δέκα διαφορετικούς συμπαίκτες στην άμυνα. Αν, λοιπόν, το ελάττωμά του είναι οι κακές τοποθετήσεις, τότε θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε σε μία καλοδουλεμένη αμυντική γραμμή χωρίς πολλές αλλαγές.

Θυμίζουμε πως ο ΟΣΦΠ αγόρασε από τη Σεβίλλη τον Μποτία με 2.000.000 ευρώ και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η ισπανική ομάδα είχε πολλούς στόπερ. Φέτος είναι ο βασικός κεντρικός αμυντικός των «ερυθρολεύκων» και μάλλον ο καλύτερος. Στην Ισπανία στα πέντε τελευταία χρόνια που αγωνίστηκε δέχθηκε 65 κίτρινες κάρτες και αυτό είναι απόδειξη της ασυλίας που τυγχάνει στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα