Μιλούν για πλειστηριασμούς, προετοιμάζουν νέα μέτρα

 

«Το μεγαλύτερο αίσχος του πολιτικού μας συστήματος είναι ότι για να κάνουμε αυτά που είχαμε αποφασίσει σε διάφορους τομείς, προτιμήσαμε να τα βάλουμε στο μνημόνιο και να παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό τον μπαμπούλα της δόσης ή της χρεωκοπίας ως δικαιολογία για να κάνουμε τα αυτονόητα». Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου ο Αδωνις Γεωργιάδης θέτει την συζήτηση στην σωστή της βάση και ουδείς τον διαψεύδει.

Η δήλωση του υπουργού Υγείας δεν είναι τίποτε περισσότερο από την ωμή αλήθεια. Την ίδια αλήθεια που τις τελευταίες ημέρες προτάσσει το θέμα της άρσης των πλειστηριασμών με το ΠΑΣΟΚ να διαρρηγνύει τα ιματιά του ότι η απαγόρευση δεν πρέπει να αρθεί.
Επί της ουσίας βέβαια η κυβέρνηση έχει να ασχοληθεί με άλλα ζητήματα καθώς το θέμα των πλειστηριασμών εν πολλοίς θεωρείται συμφωνημένο: κάποιοι όροι θα αλλάξουν, κάποιοι θα προστατευθούν και σπίτια θα βγουν στο σφυρί έστω και αν η Σοφία Βούλτεψη επιχειρήσει να σταθεί ανάχωμα στον εμφύλιο που θα ξεκινήσει, κατά δική της δήλωση.
Η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο έχει να ασχοληθεί με σημαντικότερα ζητήματα όπως η νέα μείωση σε μισθούς (και πιθανότατα συντάξεις), οι αυξήσεις στα εισιτήρια στα νοσοκομεία (έστω και αν ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι θα καταφέρει να το ανατρέψει) και τα οικονομικά κενά παρά το ανακοινωθέν λογιστικό πλεόνασμα.
Αν σε όλα αυτά προστεθούν οι γερμανικές εκλογές που όλοι παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα καθώς η Ανγκελα Μέρκελ δέχεται τα πυρά των ομοεθνών της, τότε κανείς μπορεί να αντιληφθεί τη καύτη άμμο πάνω στην οποία κινείται η κυβέρνηση.
Το θέμα των πλειστηριασμών δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί και για την δημιουργία τεχνητής έντασης έτσι ώστε αν χρειαστεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.
Πάντως χαρακτηριστική των κυβερνητικών σχεδιασμών είναι η σημερινή πρόταση του Βασίλη Κορκίδη, προέδρου της ΕΣΕΕ για ψαλίδι 13% σε όλους τους μισθούς στον χώρο των εμπορουπαλλήλων ώστε να αποφευχθούν οι ατομικές συμβάσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα