ΜΙΛΤΟΣ ΚΥΡΚΟΣ “Που είναι η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης”

Το σίγουρο είναι ότι όλα δεν πάνε πρίμα στο Κίνημα Αλλαγής. Κάπου είναι και λογικό, καθώς αναγκάζονται να συμπορευθούν άνθρωποι με διαφορετική κοσμοθεωρία και το σημαντικότερο με άλλη προσέγγιση σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Αυτό αναδεικνύει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του Ποταμιού ο ευρωβουλευτή του κόμματος Μίλτος Κύρκος υπό τον τίτλο «Εδώ τα λέμε όλα, μαζί με τα ανάποδά τους».

Ο κ. Κύρκος στο άρθρο του επικρίνει τη νοοτροπία που επικρατεί ακόμη εντός του Κινήματος Αλλαγής και το γεγονός ότι κάποιοι λειτουργούν με παλαιοκομματικά κριτήρια.

«Τώρα που ο κ. Μητσοτάκης μας απέδειξε πως όντως ούτε το κόμμα του ελέγχει, ούτε μπορεί να σηκώσει το βάρος των αποφάσεών του, είναι καιρός να δούμε και αυτά που μας αφορούν άμεσα. Σκοπεύει ο νέος φορέας να νίπτει τας χείρας του κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιο πρόβλημα ή θα αναλαμβάνει πάντα ο Σταύρος Θεοδωράκης να καθαρίζει; Πού είναι η τοποθέτηση των ανώτατων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης; Η πολύ σωστή τοποθέτηση της Δευτέρας της κας Γεννηματά για λύση με σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις ήταν χρησιμότατη, αλλά η κριτική της στη Ν.Δ. ότι “επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις εθνικές αγωνίες και ευαισθησίες όπως κάνει ακόμη και με το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης” διαβάζεται με πολλούς τρόπους. Μπροστά μας έχουμε το συλλαλητήριο της Αθήνας για το οποίο ελπίζω η κα Γεννηματά και όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα εκφράσουν έγκαιρα την αντίθεσή τους. Επαμφοτερίζουσες τοποθετήσεις δεν χωράνε και εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει πως, εάν δεν τρομάζεις από το τέρας είναι μάλλον επειδή του μοιάζεις, ας αποδείξουμε πως εμείς, με τον νέο φορέα, υποσχόμαστε άλλες νοοτροπίες και πρακτικές».

Στη συνέχεια, ο κ. Κύρκος αναφέρεται στις δυσκολίες που προκύπτουν στη συγκρότηση του νέου φορέα, υποστηρίζοντας: «Φοβάμαι όμως πως αυτό που ζούμε απλώς επιβεβαιώνει τις δυσκολίες στην πορεία συγκρότησης του νέου φορέα. Επιμείναμε πως μπορεί η διαδικασία να είναι ανάποδη και να εκλέγουμε αρχηγό χωρίς να έχουμε ξεκαθαρίσει πού πάμε, αλλά ότι το Συνέδριο θα τα βάλει όλα σε τάξη και θα δώσει ένα καθαρό στίγμα. Για την ώρα, όμως, κρίνοντας και από τη διαφορετική ψήφο στο άρθρο για τις απεργίες, και από το συλλαλητήριο, και από την κεντρική ομιλία στην οργανωτική επιτροπή, ο νέος φορέας λέει καθαρά: “Εδώ τα λέμε όλα, μαζί με τα ανάποδά τους, και τελικά θα κάνουμε τα πάντα, αλλά μπορεί και τίποτε”.

»Μόλις προχθές ο πρόεδρος του EWG μας είπε πως η Ελλάδα χρειάζεται δύο πράγματα: ανάπτυξη και λιγότερο πελατειασμό. Εάν εμείς όντως, όπως τόνισε η κa Γεννηματά, θέλουμε να “καταπολεμήσουμε οριστικά το πελατειακό κράτος”, ας υιοθετήσουμε ως προτεραιότητα την αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, το ξεκαθάρισμα δομών και αρμοδιοτήτων, την εκρίζωση των πελατειακών δυνατοτήτων, την άρση των εμποδίων της επιχειρηματικότητας. Και ας συνθέσουμε με αυτά ρεαλιστικές θέσεις που στηρίζουν και στηρίζονται στις αλλαγές αυτές, έτσι ώστε να διαγράφεται καθαρό το νέο μας παραγωγικό μοντέλο. Δεν μας λείπουν θέσεις-ευχολόγια, όπου όλα χωρούν, γιατί με αυτές ο υπό ίδρυση φορέας δεν θα είναι νέος, αλλά αναπαλαίωση όποιου παλιού».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα