Μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού πούλησαν τουρκικό τεθωρακισμένο στο Ισλαμικό Κράτος (βίντεο)

Στα χέρια  του Ισλαμικού Κράτους βρίσκεται πλέον  τουρκικό τεθωρακισμένο το οποίο πούλησε η “μετριοπαθής” ισλαμιστική ένοπλη οργάνωση της Συρίας, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) στους τζιχαντιστές, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και δημοσίευμα της  τουρκικής εφημερίδας Birgün.

Το τεθωρακισμένο με πινακίδα 243768, αξίας περισσότερο από 600.000 δολάρια, εμφανίζεται σε ένα βίντεο με έναν ένοπλο του FSA και αργότερα σε ένα διαφορετικό βίντεο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με έναν τζιχαντιστή να το δείχνει και να σχολιάζει «λάφυρο».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Birgün, το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το περιστατικό. Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το γεγονός από το Γενικό Επιτελείο Τουρκίας.

Σύμφωνα πάντως με τη μαρτυρία ενός Τούρκου στρατιώτη, του οποίου το όνομα δεν αποκαλύπτεται στην εφημερίδα Birgün ότι : ‘’ η επιχείρηση διεξήχθη υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Δεν υπήρχε φαγητό και δεν μπορούσαμε να κάνουμε μπάνιο. Ο στρατός του FSA ήταν σε πολύ καλύτερες συνθήκες. Επιπλέον, τα μέλη του FSA πούλησαν ένα τεθωρακισμένο όχημα. Ήταν δικό μας. Οι περισσότεροι μαχητές του FSA ήταν κλέφτες, χρήστες ναρκωτικών και λαθρεμπόροι. ”

Περισσότεροι από 70 Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της οκτάμηνης επιχείρησης στη βόρεια Συρία γράφει το Turkish minute.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα