«Μισθωμένοι μπαχαλάκηδες δημιουργούν τα επεισόδια»

Νέες «βόμβες» έριξε ο Γιάννης Πανούσης. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για «μπαχαλάκηδες» που μισθώνονται για να κάνουνε επεισόδια, μίλησε για τις καταλήψεις, για τα σενάρια περί παραίτησής του και χαρακτήρισε δυσλειτουργικό χαρακτήρισε το μοντέλο των δέκα υπουργών με τους πολλούς αναπληρωτές.

Ειδικότερα, μιλώντας στο Vima fm ο κ. Πανούσης προκάλεσε έκπληξη λέγοντας πως υπάρχουν μισθωμένοι μπαχαλάκηδες επικαλούμενος πληροφορίες και στοιχεία της αστυνομίας.

«Δεν είναι όλοι  οργισμένοι νέοι» είπε και απόρησε που είναι οι γονείς των 16χρονων που συμμετέχουν στις καταλήψεις. Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε μαφίες των Εξαρχείων. «Ποιος ελέγχει τα Εξάρχεια; Τα Εξάρχεια ελέγχονται από μαφίες όχι από τους λεγόμενους αντεξουσιαστές».

Πρόσθεσε πως έχει συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό για τα θέματα φύλαξης και παρέμβασης της αστυνομίας και αρκέστηκε να πει πως ο Αλέξης Τσίπρας συμφωνεί μαζί του και πως έχουν καταλήξει σε κάποια μέτρα. Επέμεινε πως πρέπει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να είναι ανεξάρτητο.

Αναφερόμενος στη φράση «πίσω από την κουκούλα υπάρχει ένας άνθρωπος» πρόσθεσε πως «και πίσω από το κράνος του αστυνομικού υπάρχει ένας άνθρωπος». πετώντας το  «καρφί» για τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο.

Όσον αφορά τα σενάρια περί παραίτησής του ο κ. Πανούσης είπε ότι πολιτικά ουδείς του έχει ζητήσει κάτι τέτοιο αλλά πρόσθεσε ότι «κάποια στιγμή νοιώθεις ότι είσαι καθηγητής πανεπιστημίου και όχι ο Τζον Γουέιν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα