Μισό ακόμη βήμα για την Αγία Σοφία

 

Με μία πρώτη ματιά, το να μεταφερθούν μπάζα και σκουπίδια από ένα χώρο στο οποίο θα κατασκευαστεί ένα πολυτελές γήπεδο ποδοσφαίρου με προϋπολογισμό 70.000.000 ευρώ, είναι ένα ελάχιστο ψηφιδωτό του όλου έργου. Με μία πιο προσεκτική ματιά, όμως, καταλαβαίνει κανείς πως κάτι… κινείται.

Το Δ.Σ. της Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με μία μεταμεσονύχτια ψηφοφορία του, υποχρεώθηκε να εγκρίνει τη μεταφορά των σκουπιδιών σε άλλο χώρο και με αυτόν τον τρόπο να απελευθερώσει ένα σημείο του οικοπέδου που ανήκει στην ΑΕΚ. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους με αυτή τη διαδικασία λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρώτα θα φύγουν τα σκουπίδια και μετά θα φτιαχτεί το γήπεδο… Οι βιαστικοί να περιμένουν… Δεν έχουμε χώρο να τα πάμε… Όταν πέρασαν την κυριότητα στην ΑΕΚ γιατί δεν προνόησαν για τα σκουπίδια…» και διάφορα άλλα.

Προκαλεί εντύπωση ότι ψήφισαν υπέρ της μεταφοράς των σκουπιδιών όλοι ανεξαιρέτως, παρά τις αντιρρήσεις τους. Φάνηκαν λίγο σαν να βιάστηκαν, γνωρίζοντας ίσως ότι πρέπει να προλάβουν την έναρξη των εργασιών. Μπορεί… Όπως και να έχει, η εδώ και χρόνια αδράνεια του Δήμου έχει επιφέρει σειρά προστίμων στη δημοτική αρχή και ίσως αυτός να είναι ο λόγος της απόφασης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα