Μιχάλης Λεμπιδάκης: «Με είχαν συνέχεια δεμένο σαν σκυλί»

Με λόγια που συγκλονίζουν ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης περιέγραψε στους αστυνομικούς τους έξι μήνες που πέρασε στα χέρια των απαγωγέων του. «Πάντα με είχαν δεμένο με αλυσίδα. Ή στα χέρι ή στο πόδι, σαν σκυλί. (…) Μου άλλαξαν 5 κρησφύγετα. Αυτό που με βρήκατε ήταν το 6ο», είπε ο επιχειρηματίας στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στους οποίους κατέθετε μέχρι τις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

«Κάθε φορά που έμπαιναν μέσα στο δωμάτιο ήταν δύο άτομα που φορούσαν κουκούλες. Δεν μου ασκούσαν βία, αλλά πάντα μου τόνιζαν ότι θα έχω κακό τέλος. Για να μου αλλάξουν κρησφύγετα μου έβαζαν μια κουκούλα και με έβαζαν σε ένα αυτοκίνητο. Δεν έβλεπα όμως ούτε πού πήγαινα ούτε που έμπαινα», δήλωσε ο κ. Λεμπιδάκης. Αναφερόμενος στα βίντεο που είχαν στείλει οι απαγωγείς είπε: «Τα δύο βίντεο που έστειλαν στην οικογένειά μου, τα γυρίσανε μέσα στο κρησφύγετο και ένας από τους απαγωγείς κρατούσε την κάμερα και μου έλεγε τι να πω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι με σώσατε».

Πώς έφτασαν οι αστυνομικοί στον εντοπισμό των δραστών

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αστυνομικοί εδώ και περίπου τρεις μήνες είχαν εντοπίσει κάποιους από τους δράστες της μεγαλύτερης σε χρονική διάρκεια απαγωγής που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Ωστόσο, δεν βιάστηκαν καθώς οποιαδήποτε λάθος κίνηση πιθανότατα θα κόστιζε τη ζωή του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν σε έλεγχο Ι.Χ. αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι κανένας δεν έφερε κινητό τηλέφωνο.

Το γεγονός προκάλεσε υποψίες στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας Κρήτης, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν μόνο με καρτοτηλέφωνα μιας χρήσεως, στέλνοντας μηνύματα με τις απαιτήσεις τους και στη συνέχεια τα πετούσαν. Έκτοτε στήθηκε δίκτυο παρακολούθησης των τριών ατόμων, αλλά και συγκεκριμένων χώρων στο Ρέθυμνο.

Πριν φτάσουμε στη σημερινή ημέρα και την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη είχε προηγηθεί αστυνομική επιχείρηση σε χώρο στα Σφακιά, όπου όμως δεν βρέθηκε τίποτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέλος στην απαγωγή Λεμπιδάκη, μετά από έφοδο της ΕΛ.ΑΣ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα