Μνημόνιο συνεργασίας υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τράπεζας Πειραιώς

Μνημόνιο Συνεργασίας για την υλοποίηση του τραπεζικού προϊόντος «Κάρτα του Αγρότη/Agro-carta» υπέγραψαν  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Γεώργιος Πουλόπουλος.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η τέταρτη τράπεζα που ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης προς όλα τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μέσω της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών. Έχει προηγηθεί η υπογραφή αντίστοιχου μνημονίου με την Εθνική Τράπεζα, την Eurobank και την Alpha Bank, γεγονός που δημιουργεί άριστες προϋποθέσεις ανταγωνισμού προς όφελος των αγροτών.

Tι δήλωσε ο Βαγγέλης Αποστόλου

Στις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε ότι «η έναρξη της διαδικασίας υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ από τους αγρότες συνοδεύεται εφέτος από την ευρεία εφαρμογή της “Κάρτας του Αγρότη”, ενός πραγματικού εργαλείου για τη ρευστότητα στον αγροτικό χώρο, αλλά και για τη μείωση του κόστους παραγωγής». Πρόσθεσε ότι: «Η υπογραφή του σχετικού Μνημονίου με την Τράπεζα Πειραιώς, τη μεγαλύτερη ελληνική Τράπεζα, σηματοδοτεί την υιοθέτηση αυτού του σημαντικού εργαλείου από το σύνολο σχεδόν της τραπεζικής αγοράς, γεγονός που αυξάνει τις δυνατότητες και τις επιλογές για τον Έλληνα αγρότη».

Τι είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς
Από την πλευρά του, ο κ. Πουλόπουλος δήλωσε: «H Τράπεζα Πειραιώς έχει ως στρατηγική επιλογή τη στήριξη του αγροτικού τομέα, καθώς έχουμε την πεποίθηση ότι συνιστά βασικό πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας. Η ενεργοποίησή μας στον χώρο δεν έχει ευκαιριακό χαρακτήρα, αλλά, μέσω ολιστικής προσέγγισης, στοχεύουμε στο να συμβάλουμε ουσιαστικά στην ανάπτυξή του. Γι τον λόγο αυτόν, λαμβάνουμε σειρά πρωτοβουλιών χρηματοδοτικής και όχι μόνο, ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα. Η Κάρτα του Αγρότη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία εντάσσουμε σήμερα και την υφιστάμενη Κάρτα Αγρότη της Τράπεζας Πειραιώς, σηματοδοτεί τη συμπόρευσή μας στο κοινό όραμα για ολοκληρωμένη στήριξη της αγροτικής οικονομίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα