«Μνημόνιο ψηφίζουμε, αυτή είναι αλήθεια»

Μία στο καρφί και μία στο πέταλο ήταν η ομιλία του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, χθες το βράδυ στο πλαίσιο της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.

Επί της ουσίας ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα ψηφίσουν μνημόνιο, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Με αυτό το νομοσχέδιο έχουμε επιλέξει την παραμονή της χώρας στο ασφυκτικό μνημονιακό πλαίσιο. Αυτή είναι η πραγματικότητα χωρίς εξωραϊσμούς. Η αλήθεια δεν μπορεί να υποτάσσεται στις ανάγκες της επικοινωνίας. Η μάχη συνεχίζεται. Οι αρνητικές συνέπειες του συμβιβασμού του 2015 δεν έχουν εξαλειφθεί, με το σημερινό νομοσχέδιο φτάνουμε στα όρια των αντοχών της κοινωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ακόμη και εξέφρασε τον προβληματισμό του για μέτρα όπως η κατάργηση της αργίας της Κυριακής και του βέτο στις απολύσεις.

Επίσης προσέθεσε ότι είναι αβέβαιο αν αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία και θα οδηγήσουν στην έξοδο από τα μνημόνια.

«Είναι αντίμετρα άραγε οι μειώσεις των φόρων στις επιχειρήσεις;» ανέφερε ακόμη. «Πρέπει να προσέξουμε να μη σπάσει ο δεσμός μεταξύ δημοσίου και λαϊκού συμφέροντος. Η απαραίτητη ωρίμανση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε κάποιοι, με την εγκαθίδρυση μιας μνημονιακής λογικής θα ισοδυναμούσε με πρόωρη γήρανση του», συμπλήρωσε.

«Η παραμονή της κυβέρνησης της Αριστεράς στην εξουσία είναι κρίσιμη προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Η ψήφος μας είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Δεν εγκαταλείπουμε, δεν παραιτούμαστε, συνεχίζουμε», τόνισε ακόμη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα