«Μοιρασιά» στη Ριζούπολη

Αήττητη για πέμπτη αγωνιστική στη σειρά έμεινε η Λαμία, η οποία το απόγευμα του Σαββάτου (25/11) αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, είχαν περισσότερες ευκαιρίες, θα μπορούσαν να έχουν βρει και πιο νωρίς το γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν και έτσι έμειναν χαμηλά στη βαθμολογία παίρνοντας μόνο τον βαθμό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Από την άλλη, οι «κυανόλευκοι» της Φθιώτιδας έδειξαν πως δεν είναι τυχαίο το σερί που τρέχουν. Δεν παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο, δεν βγάζουν πολλές φάσεις, αλλά έχουν τον τρόπο να παίρνουν αυτό που θέλουν. Έμειναν έτσι πάνω από την «Ελαφρά Ταξιαρχία» έχοντας μία μικρή, αλλά σημαντική απόσταση από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί από νωρίς έχασε η Λαμία, η οποία θα μπορούσε να έχει μπει σε ρόλο οδηγού από το 9′. Ο Βουό βγήκε μόνος του με τον Τσόβιτς, αστόχησε και το ματς στη συνέχεια άλλαξε εντελώς εικόνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης να πατά σταδιακά ολοένα και καλύτερα.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έπαιρνε τις μάχες στον χώρο του κέντρου, ανέβασε σταδιακά της γραμμές της πιο ψηλά και ήταν εκείνη που απειλούσε. Με τον Αλμπάνη να είναι σε πολύ καλή μέρα και να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στον Κουτρομάνο οι γηπεδούχοι χτυπούσαν συνεχώς από εκεί.

Η Λαμία δεχόταν πίεση, δεν κρατούσε καθόλου την μπάλα στην κατοχή της, αλλά οι αλληλοκαλύψεις λειτουργούσαν στις περισσότερες στιγμές όπως φάνηκε και από τη φάση του 34′, όταν ο Μάατσι πλάσαρε και ο Ασίγκμπα έδιωξε στη γραμμή. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Αρκετά διαφορετικό ήταν το δεύτερο ημίχρονο, στο οποίο για περίπου ένα τέταρτο δεν υπήρξε σχεδόν τίποτα. Μοναδικό αξιοσημείωτο οι κάρτες που μοίραζε ο Στυλιαράς τη μία μετά την άλλη. Αρκετά τα δυνατά μαρκαρίσματα, πολλές και οι διακοπές στο παιχνίδι, το οποίο δεν είχε ρυθμό.

Ο Τεννές έριξε στο ματς τον Πίτι περιμένοντας μία καλή ενέργεια από εκείνον για να διασπαστεί η αντίπαλη άμυνα, ενώ ο Βούλιτς έβαλε τον Ελμπάζ. Ο Ισραηλινός ήταν δραστήριος στη συνέχεια και η διαφορά του από τον Καστιγέχος ήταν ότι συμμετείχε περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας του.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, ανέβαινε και η πίεση του Απόλλωνα, ο οποίος από κάποια φάση και μετά άρχισε τις βαθιές μπαλιές. Είχε προηγηθεί μία πολύ καλή στιγμή με τον Αλμπάνη στο 67′. Από εκεί και πέρα, προσπάθησε να αναπτυχθεί άναρχα και κυρίως να εκμεταλλευτεί τα στημένα που κέρδιζε.

Δεν το κατάφερε στο 84′ με τον Κύργια, αλλά το έκανε τέσσερα λεπτά μετά με τον Ελμπάζ να κάνει ωραία ενέργεια και να ανοίγει το σκορ. Η Λαμία, όμως, δεν το έβαλε κάτω και στο 90′ πήρε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κύργια στον Όμο. Ο Πίτι το εκτέλεσε εύστοχα δύο λεπτά μετά και έδωσε στην ομάδα του έναν πολύτιμο βαθμό.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Κονέ, Αλμπάνης, Μάατσι (66′ Σιατραβάνης), Ανιέτε, Καστιγέχος (52′ Ελμπάζ), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Κούρος.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Παντελιάδης (63′ Αναστασόπουλος), Κουκόλης, Κουτρομάνος, Βασιλαντωνόπουλος, Όμο, Μπλάζιτς, Λινάρδος (50′ Πίτι), Βουό, Βάντερσον (79′ Ακόστα).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα